wethouder Cultuur maakt kennis met Cultuurhelden

Gepubliceerd op: 21 oktober 2022 14:24

Wethouder Cultuur Frank van Vliet kwam kennismaken met DOK Cultuurhelden! We hadden de wethouder uitgenodigd om te komen kijken op Cultuurheldschool de Horizon.

kick-offbijeenkomst

De school is gestart met een kennismakingstraject bij Cultuurhelden. Het werkbezoek begon met het bijwonen van de kick-offbijeenkomst: dat is de inhoudelijke start voor het hele team van leerkrachten, klassenassistenten en andere ondersteuners. Aan de hand van verschillende werkvormen denkt het team na over het belang van cultuureducatie voor de ontwikkeling van hun leerlingen. Daar kwamen hele duidelijke idee├źn van de leerkrachten uit voort, zoals dat cultuureducatie bijdraagt aan de emotionele ontwikkeling van hun leerlingen, ruimte geeft aan de leerlingen om te delen wie ze zijn en hun talenten te ontwikkelen. Cultuurheldtrainer Verolique Jacobse vertelde dat cultuureducatie een wezenlijke bijdrage levert aan de persoonsvorming en o.a. aan kritisch en creatief denken, communiceren en sociale en culturele vaardigheden. Ze hield ons op een prettige manier bij de les door ons zelf te laten nadenken. Ook wethouder Frank van Vliet deed actief mee!

de kracht van cultuurhelden

Na deze inspirerende bijeenkomst hebben we nader kennisgemaakt en nagepraat, ook met de directeur van de Horizon, Meint Helder. We spraken over kansengelijkheid en hoe cultuureducatie daar aan bijdraagt (op school, na school of als verlengde schooldag). Natuurlijk heeft de projectleider van Cultuurhelden ook enthousiast verteld over Cultuurhelden als leergemeenschap, over de 15 deelnemende scholen en over de deskundigheidsbevordering die wij organiseren voor een hele grote groep zzp-kunstvakdocenten, leerkrachten en educatiemedewerkers in Delft

ook Cultuurheldschool worden?

Ook een Cultuurheldschool worden? Er is nog plaats voor 1 school om per 1 januari 2023 in te stromen en in 2023 en 2024 te profiteren van dit project. Neem contact op met de projectleider Janneke Baken door een mailtje te sturen naar j.baken@dok.info. DOK Cultuurhelden is de Delftse uitvoerder van deze landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit en wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Delft en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

lees meer over Cultuurhelden