wij zijn DOK

wij zijn DOK

De innovatieve en meervoudig landelijk en internationaal bekroonde bibliotheek van Delft en volgens sommige media en bezoekers zelfs de leukste bibliotheek van Nederland! Een traditionele bibliotheek zijn we al lang niet meer. Maar je kunt nog steeds bij ons binnenlopen, door de boeken struinen en je terugtrekken met een krant of tijdschrift. We houden de collectie actueel. Nieuwe titels zijn vaak sneller beschikbaar dan in menig  boekhandel. Wij geloven dat ‘Iedereen blijft groeien’ en dat dit niet stopt op een bepaalde leeftijd.

Volwassenen
Voor volwassenen stellen we ons ten doel om lezen nog gemakkelijker, toegankelijker en aantrekkelijker te maken. Zodat je jezelf blijvend kunt ontwikkelen. Met toegang tot alle digitale en fysieke titels en materialen in de collectie.

Jeugd
De jeugd heeft de toekomst! Voor hen hebben we ons aanbod in ruimte en collectie uitgebreid en werken we nauw met onze jeugdleden samen om een dynamische collectie te voeren die helemaal aansluit bij hun leeftijd en interesses. Met een groep ambassadeurs van jeugdleden, de DOK designers, is onze collectie volledig heringericht naar een themaroute met meer dan 50 onderwerpen die uitnodigt tot zoeken en ontdekken. DOK wereld, de vernieuwde jeugdafdeling, bestaat uit maar liefst drie werelden met hun eigen thema’s en beleving per leeftijdsfase.

Educatie
Onze missie als partner in Educatie is om kinderen met plezier te laten ontdekken en leren zodat ze zich ontwikkelen tot wie ze kunnen zijn. In samenwerking met basisscholen, peutercentra en kinderdagverblijven vormt DOK Educatie de verbindende schakel tussen thuis, onderwijs en onze vestigingen.

OPEN 
Met het tot stand komen van OPEN, de informele ontmoetingsplaats waar taal, cultuur en techniek samenkomen, wordt een gezamenlijke droom werkelijkheid. Samen met De VAK vormt DOK in dit dynamische centrum het bruisende hart van de stad, waar verbeelding een kans krijgt en waar ontwikkelen met plezier centraal staat!