wij zijn DOK

wij zijn DOK

DOK is de innovatieve openbare bibliotheek van Delft. Wij zijn trots op onze historie, onze stad en wat we daarbinnen samen met vele partners bereiken. Er werken circa 70 enthousiaste collega's samen met 200 betrokken vrijwilligers. DOK werkt vanuit de overtuiging dat iedereen blijft groeien. Daarbij zijn de vijf kernwaarden plezier, innovatief, samenwerken, maatschappelijk betrokken en daadkracht leidend.

Wij zijn nauw verbonden met onze stad; via onze twee vestigingen (Centrum en Voorhof), via vijftien Vindplaatsen (in scholen) en via onze activiteiten bij mensen thuis. DOK Centrum huist in OPEN, een initiatief van DOK en De VAK. OPEN is de informele ontmoetingsplaats van Delft waar taal, cultuur en techniek samenkomen. Of je nu komt om te lezen, muziek te maken, te dansen, te schilderen of lekker te eten: iedereen is welkom! De andere vestiging van DOK is DOK Voorhof, waar onder andere het Taalhuis is gevestigd.

Volwassenen
Voor volwassenen stellen we ons ten doel om lezen nog gemakkelijker, toegankelijker en aantrekkelijker te maken. Zodat je jezelf blijvend kunt ontwikkelen. Met toegang tot alle digitale en fysieke titels en materialen in de collectie.

Jeugd
De jeugd heeft de toekomst! Voor hen hebben we ons aanbod in ruimte en collectie uitgebreid en werken we nauw met onze jeugdleden samen om een dynamische collectie te voeren die helemaal aansluit bij hun leeftijd en interesses. Met een groep ambassadeurs van jeugdleden, de DOK designers, is onze collectie volledig heringericht naar een themaroute met meer dan 50 onderwerpen die uitnodigt tot zoeken en ontdekken. DOK wereld, de vernieuwde jeugdafdeling, bestaat uit maar liefst drie werelden met hun eigen thema‚Äôs en beleving per leeftijdsfase.

Educatie
Onze missie als partner in Educatie is om kinderen met plezier te laten ontdekken en leren zodat ze zich ontwikkelen tot wie ze kunnen zijn. In samenwerking met basisscholen, peutercentra en kinderdagverblijven vormt DOK Educatie de verbindende schakel tussen thuis, onderwijs en onze vestigingen.

OPEN 
Met het tot stand komen van OPEN, de informele ontmoetingsplaats waar taal, cultuur en techniek samenkomen, wordt een gezamenlijke droom werkelijkheid. Samen met De VAK vormt DOK in dit dynamische centrum het bruisende hart van de stad, waar verbeelding een kans krijgt en waar ontwikkelen met plezier centraal staat!