Voortgezet onderwijs


Kunstklik

Met Kunstklik bieden we een uitgebreid workshopaanbod (op maat) dat zich kenmerkt door de aandacht voor het creatieve proces. Leerlingen worden benaderd als kunstenaars. Ze leren zelf vorm te geven aan toneelscènes, choreografieën, composities, tekstfragmenten, schilderijen en filmpjes. Al doende ontdekken ze hun talenten en ontwikkelen ze hun eigen smaak.
 

meer over Kunstklik

bekijk aanbod in de onderwijsshop

boeken lenen

Ken je ons Leesplezier-abonnement al? Hiermee kun je boeken en andere materialen lenen voor in je lessen. En heb je een specifieke vraag of wens, wij denken graag met je mee! 

Voor de 1e klas hebben we bovendien het spel de BiebEscape: hiermee maken leerlingen op een uitdagende manier kennis met de bibliotheekfunctie van DOK. Samenwerken, cijfercodes ontrafelen, het zit er allemaal in.

meer over Leesplezier-abonnement

bekijk aanbod in de onderwijsshop


contact met het educatieteam

Kunstklik
​Peet van Duijnhoven, p.vanduijnhoven@dok.info

Lezen en taal
Frouke Hoekstra, f.hoekstra@dok.info

Vernieuwd KLIK-programma
Vanaf schooljaar 2022-2023
Sophia Alspeer 
klikpo@dok.info

nieuwsbrief

Een paar keer per jaar versturen we een nieuwsbrief speciaal voor het voortgezet onderwijs. 

meld je aan


tips en inspiratie voor docenten

Via onderstaande links kom je bij informatie die je verder kan helpen bij het geven
van je lessen. 

Coronavirus Time Capsule

Week tot week gefilmde reacties van jongeren op deze historische tijd: Corona door hun ogen. In lente en zomer van 2020 hebben jongeren van 200 scholen, groepen en theaterscholen uit 18 verschillende landen zichzelf gefilmd tijdens de lockdown. Alles van hun hoop, hun dromen, hun familie en hoe ze zich voelen tot en met de Black Lives Matter komt voorbij. Op de site staat ook de mogelijkheid om zelf een bijdrage te leveren in compacte of uitgebreidere vorm.

bekijk de filmpjes

theater in je klas

Op Maas TV staan speciaal voor VO-scholen drie lespakketten: registraties van CASH (12+ over geld), Sell Me Your Secret (13+ over privacy) en Voorjaarsoffer (13+ coming-of-age) met bijbehorende online magazines. De registraties met magazines zijn gratis. Deze kunnen de scholen aanvullen met een betaalde online workshop aan de leerlingen door een Maas theaterdocent (te boeken via educatie@maastd.nl).  

meer over MaasTV

HipHop & je leest

HipHop & Je Leest heeft met 5 bekende rappers ‘nutshells’ gemaakt: verhalen in een notendop over een artiest of muziekvideo. Het leven en teksten van deze artiesten worden verbonden met steeds 5 boekentips. Zoals: Ronnie Flex & Anne Frank, Yosilvio & Scarface van Armitage Trail.

Volg @hiphopenjeleest via Instagram en tag ze met #HIPHOPINJEBIEB.

Er is voor deze nutshells een lesbrief beschikbaar voor gebruik in het voortgezet onderwijs waar jij op zit te wachten!

bekijk de lockdown-lesmethode