jeugd 9-14 jr


thuistips

maak je eigen game

De GameStudio is een online webtool waarmee je een eigen game kan maken, testen en publiceren.

Klokhuis helpt je met het maken van je game. Wil je nou beter worden in het maken van games? Dan hebben ze hele leuke tutorials op Youtube.

Minecraftchallenge #12

Tijdens deze challenge ga je kolonel van Son helpen. De aarde wordt aangevallen door buitenaardse wezens en we moeten ons verdedigen! Er is geen tijd te verliezen! De kolonel heeft een leger aan megarobots nodig en vraagt jouw deze te bouwen. Kan jij hem helpen met het bouwen?

Stuur voor 21 juni screenshots of een filmpje van je bouwwerk  naar BiebBouwers@probiblio.nl en maak kans op een prijs!

Panna, spoken word, thriller en de dierenwereld in één livestream

Wil jij alles weten over straatvoetbal of over spoken word? Meld je dan aan voor de livestream Ontmoet Schrijvers Online Jeugdeditie dat plaatsvindt op woensdag 2 juni van 16.00 – 17.30 uur. Deze middag staat in het teken van optredens en interviews met een schrijver, een spoken word artiest, een straatvoetballer en meer! Ook krijg je de kans om zélf vragen aan één van deze helden te stellen. Dat wil je niet missen!


DOK daagt je uit

Word jij ook zo vrolijk van TikTok? Maak je zelf filmpjes of kijk je vooral naar filmpjes?  DOK maakt op TikTok natuurlijk boekenfilmpjes @dokleeslol. Laat ons zien op welke plekken jij thuis leest #ikleesthuis, doe een dansje met #boekendans en laat zien hoe leuk lezen is #leeslol.

leer programmeren bij Coderdojo

De CoderDojo is elke vierde zaterdag van de maand. Wil jij leren programmeren, apps te ontwikkelen, games te maken en meer?! We komen regelmatig bij elkaar om te leren programmeren, maar ook om andere deelnemers te ontmoeten.

alle dagen klassiek!

Elke dag een mooi stukje muziek met een leuke opdracht erbij. Een klein cadeautje!  


nieuwe boeken

 • De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden

  Lotte Stegeman

  Neem een kijkje in dit natuurhistorisch museum van Uitgestorven Beesten en lees meer over onder andere de dodo, een tropische monsterslang of de mammoet. Met grote kleurenillustraties van alle dieren. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden

 • Het volk van Danu

  Margareth Hol

  De jongens Finn en Lugh leven op het Smaragdgroene Eiland en worden opgeleid tot ridder. De vrede op het eiland wordt bedreigd door de wraakzuchtige Balor. Kunnen de vrienden Balor verslaan en het volk van koningin Danu redden? Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het volk van Danu

 • Starfell

  Dominique Valente

  Willow kan door haar magie mensen terugvinden. Maar haar magische krachten lijken te veranderen door het verdriet om haar Granny Floss. En als haar vriend Nolin Sometimes ineens verdwijnt, heeft Willow haar magie juist hard nodig! Kan ze Nolin met haar vrienden opsporen? Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Starfell

 • Hadden de Grieken al raketten?

  Govert Schilling

  Droomden de oude Grieken al van de ruimte? Wie was de eerste ruimtereiziger? Wonen wij in 2200? Maak een reis door de geschiedenis van de ruimtevaart. Uitgave in langwerpig, staand formaat met gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Hadden de Grieken al raketten?

 • Waanzinnige optische illusies

  Een olifant met vijf poten, een eindeloze trap, een zebrapad dat lijkt te zweven: magie of gezichtsbedrog? Ontdek hoe je brein je voor de gek houdt in 50 optische illusies. Met uitleg en illustraties in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Waanzinnige optische illusies

 • High-rise mystery

  Sharna Jackson

  Nik (11, ik-persoon) en haar oudere zus Nova zijn echte speurneuzen. Daarom gaan ze gelijk op zoek naar hun leraar Hug, als hij niet opdaagt voor hun schilderles. Wat is er met hem gebeurd, en heeft hun vader er soms iets mee te maken? Met zwart-witillustraties. Vanaf ca 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van High-rise mysteryDOK designers zijn de inspiratie voor DOK

De DOK designers werken met DOK aan het verder ontwikkelen van de jeugdbibliotheek. Het team bestaat uit zelfverklaarde leesexperts, boekverslinders, stripfanaten, boekverzamelaars, ontwerpers, speurtochtenbakkers, denkers en avonturiers.

jeugdlid ben je al voor € 16 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels en spelletjes. Het abonnement kost € 16 per jaar of niets met de Delftpas.

hulp bij werkstukken en spreekbeurten

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden en kun je wat hulp en informatie gebruiken? Wij kunnen je online op weg helpen én via Skoolzone in DOK Voorhof.