jeugd 9-14 jr


nieuwe boeken

 • Dit is geen Cobra

  Bette Westera;Sylvia Weve

  Omdat Marie niet binnen de lijntjes kan kleuren, wordt ze naar een bijzonder internaat gestuurd. Daar krijgt ze, in het geheim, schilderles waar ze o.a. paarse kanaries op wieltjes tekent. Prentenboek met expressieve kleurenillustraties en (ook grappige) weetjes over o.a. Cobra-beweging. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dit is geen Cobra

 • De beesten van Grimhart

  Kieran Larwood

  De Goroms willen het Grimhartwoud vernietigen. Om die aanval te kunnen stoppen, moeten Podkin en de zijnen de hulp inroepen van Podkins oom Hennick uit Musmolen. Een delegatie gaat vanuit Donkerhol naar hem op weg. Maar al gauw volgt de eerste van vele tegenslagen. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De beesten van Grimhart

 • Vogelkinderen

  Mark Boode;Annemoon van Steen

  Na de Grote Crisis en de Monddood mogen oudmensen niet meer meebesturen. Dat is weggelegd voor vogelkinderen en daar is niet iedereen het mee eens. Als de hoogste bestuurder verdwijnt, gaan vogelmeisje Aqila en oudmens Dayo op onderzoek uit. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vogelkinderen

 • Chaos in de brugklas

  Willeke Brouwer

  Lotte (12, ik-figuur) vertelt over haar belevenissen tijdens de eerste weken in de brugklas. Thuis is het soms lastig. Ze moet vaak op haar broertje passen en haar moeder heeft een vriend. Lotte moet er erg aan wennen dat er weer een man over de vloer komt. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Chaos in de brugklas

 • Cavia in nood!

  Alice Pantermüller

  Als cavia Pedro wordt verkocht in de dierenwinkel zijn zijn dierenvriendjes in paniek. Omdat ze bang zijn dat mensen gemeen zijn, besluiten ze Pedro te gaan redden. Maar waar is de cavia naartoe? Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Cavia in nood!


tips e-books

Meer e-books


DOK designers zijn de inspiratie voor DOK

Als DOK designer werk je met DOK aan het verder ontwikkelen van de jeugdbibliotheek. Het team bestaat uit zelfverklaarde leesexperts, boekverslinders, stripfanaten, boekverzamelaars, ontwerpers, speurtochtenbakkers, denkers en avonturiers.
Doe je mee?

jeugdlid ben je al voor € 15,75 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels en spelletjes. Het abonnement kost € 15,75 per jaar of niets met de Delftpas.

hulp bij werkstukken en spreekbeurten

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden en kun je wat hulp en informatie gebruiken? Wij kunnen je online op weg helpen én via Skoolzone in DOK Voorhof.