jeugd 9-14 jr


nieuwe boeken

 • Grappenmakers

  Nellerike de Voogd

  Wil je cabaretier worden? Maar hoe bedenk je een grap of act? Lees de verhalen en tips van elf cabaretiers als Jochem Myer, Claudia de Breij en Youp van het Hek. Met grappige opdrachten, uitdagingen en kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Grappenmakers

 • Plankenkoorts

  Matt Stanton

  Max denkt dat hij de grappigste jongen van de school is, maar bij de voorronde van de jaarlijkse talentenjacht lacht niemand. Heeft dat iets te maken met die vervelende clown? En dan is ineens de opa van Max verdwenen. Met veel zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Plankenkoorts

 • Hoe ik mijn vader redde

  Henk Hardeman

  Emma (14, ik-persoon) wordt door jeugdzorg in een pleeggezin geplaatst. Haar vader is zwaar depressief sinds Emma’s moeder weg is en de band, waarmee hij ooit een grote hit scoorde, ruzie heeft gekregen. Samen met Rik bedenkt Emma een plan om haar vader er weer bovenop te helpen. Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Hoe ik mijn vader redde

 • Roes

  Caja Cazemier

  Yvar en Lola ontmoeten Maas in 4-havo. Samen bouwen ze feestjes met lachgas en alcohol zonder de gevaren van verslaving te zien. Maar langzaamaan beginnen de drank en drugs minder leuke gevolgen te krijgen voor hun levens. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Roes

 • Zwijg

  Mel Wallis de Vries

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zwijgtips e-books

Meer e-books


DOK designers zijn de inspiratie voor DOK

De DOK designers werken met DOK aan het verder ontwikkelen van de jeugdbibliotheek. Het team bestaat uit zelfverklaarde leesexperts, boekverslinders, stripfanaten, boekverzamelaars, ontwerpers, speurtochtenbakkers, denkers en avonturiers.

jeugdlid ben je al voor € 15,75 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels en spelletjes. Het abonnement kost € 15,75 per jaar of niets met de Delftpas.

hulp bij werkstukken en spreekbeurten

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden en kun je wat hulp en informatie gebruiken? Wij kunnen je online op weg helpen én via Skoolzone in DOK Voorhof.