jeugd 9-14 jr


thuistips

Biebbouwers #15

Ben jij ook zo gek op Minecraft? Doe dan mee aan de challenge en wie weet win jij wel een prijs! 

De nieuwe BiebBouwers Minecraftchallenge gaat over de Oude Hollandse Waterline. Bouw een fort van de Oude Hollandse Waterlinie! Het is 1672 en ons land is in oorlog met de Fransen. Het is een echt rampjaar: het Franse leger rukt razendsnel naar ons op en het enige wat ons nog kan redden is water en sterke forten! Die forten, we noemen ze nu samen de Oude Hollandse Waterlinie, zijn hele bijzondere bouwwerken. 

Mail het filmpje van je bouwwerk voor 16 oktober
naar biebbouwers@probiblio.nl.

bouw een app van je favoriete boek!

SkillsDojo heeft weer een nieuwe missie voor je klaarstaan!

In deze missie maak je een app van je favoriete boek, dit doe je doormiddel van een inleiding, een middenstuk en een slot. Dan teken je 3 schermen en bouw je jouw app met behulp van een telefoon of tablet.

programmeer je mee?

De CoderDojo is elke vierde zaterdag van de maand. Wil jij leren programmeren, apps te ontwikkelen, games te maken en meer?! We komen regelmatig bij elkaar om te leren programmeren, maar ook om andere deelnemers te ontmoeten.


nieuwe boeken

 • De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden

  Lotte Stegeman

  Neem een kijkje in dit natuurhistorisch museum van Uitgestorven Beesten en lees meer over onder andere de dodo, een tropische monsterslang of de mammoet. Met grote kleurenillustraties van alle dieren. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden

 • Het volk van Danu

  Margareth Hol

  De jongens Finn en Lugh leven op het Smaragdgroene Eiland en worden opgeleid tot ridder. De vrede op het eiland wordt bedreigd door de wraakzuchtige Balor. Kunnen de vrienden Balor verslaan en het volk van koningin Danu redden? Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het volk van Danu

 • Starfell

  Dominique Valente

  Willow kan door haar magie mensen terugvinden. Maar haar magische krachten lijken te veranderen door het verdriet om haar Granny Floss. En als haar vriend Nolin Sometimes ineens verdwijnt, heeft Willow haar magie juist hard nodig! Kan ze Nolin met haar vrienden opsporen? Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Starfell

 • Hadden de Grieken al raketten?

  Govert Schilling

  Droomden de oude Grieken al van de ruimte? Wie was de eerste ruimtereiziger? Wonen wij in 2200? Maak een reis door de geschiedenis van de ruimtevaart. Uitgave in langwerpig, staand formaat met gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Hadden de Grieken al raketten?

 • Waanzinnige optische illusies

  Een olifant met vijf poten, een eindeloze trap, een zebrapad dat lijkt te zweven: magie of gezichtsbedrog? Ontdek hoe je brein je voor de gek houdt in 50 optische illusies. Met uitleg en illustraties in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Waanzinnige optische illusies

 • High-rise mystery

  Sharna Jackson

  Nik (11, ik-persoon) en haar oudere zus Nova zijn echte speurneuzen. Daarom gaan ze gelijk op zoek naar hun leraar Hug, als hij niet opdaagt voor hun schilderles. Wat is er met hem gebeurd, en heeft hun vader er soms iets mee te maken? Met zwart-witillustraties. Vanaf ca 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van High-rise mysteryDOK designers zijn de inspiratie voor DOK

De DOK designers werken met DOK aan het verder ontwikkelen van de jeugdbibliotheek. Het team bestaat uit zelfverklaarde leesexperts, boekverslinders, stripfanaten, boekverzamelaars, ontwerpers, speurtochtenbakkers, denkers en avonturiers.

jeugdlid ben je al voor € 16 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels en spelletjes. Het abonnement kost € 16 per jaar of niets met de Delftpas.

hulp bij werkstukken en spreekbeurten

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden en kun je wat hulp en informatie gebruiken? Wij kunnen je online op weg helpen én via Skoolzone in DOK Voorhof.