jeugd 9-14 jr


thuistips

maak een creatief dagboek

 

Laat je inspireren door de kunstenaars Mon Colonel & Spit en maak op een creatieve wijze je eigen (corona)dagboek. 

lees, kijk en vergelijk

De brief van de koning is nu niet alleen te lezen maar ook te zien. Van het verhaal is namelijk een serie gemaakt voor Netflix. Benieuwd naar de spannende avonturen van Tiuri? Lees het boek en kijk de serie.

Er zitten trouwens een paar verschillen tussen het boek en de serie. Kan jij ze allemaal ontdekken?  

door de ogen van de architect

Bij deze door de ogen van… ga je in je omgeving kleine vormen onderzoeken, die je tof zou vinden om als inspiratie te gebruiken voor juist enorme gebouwen! 
Maak foto’s; bouw; vouw; knip of gebruik digitale middelen om een gebouw te construeren.   
 
Heel veel plezier in je zoektocht naar architectonische vormen! 


genomineerden van de Kinderjury

Op 24 juni weten we wie de Kinderjury wint. Kan je niet zo lang wachten? Kijk dan alvast wie de genomineerden zijn. Jullie stemmen zijn namelijk geteld.

corona in het klein

Met humor beelden we een groot probleem (Corona) in het klein uit. Speelgoed poppetjes met tekstballonnetjes beelden uit hoe jij deze Corona tijd ervaart en wat typisch is voor deze tijd. Maak daar foto’s van en stuur deze naar h.zoontjens@dok.info

zelf een verhaal schrijven

Boeken kun je natuurlijk lezen, maar je kan er ook één zelf schrijven. Bekijk de tips hieronder, pak je laptop, tablet of gewoon pen en papier en…. schrijven maar!


machine achtbaan

Laat jezelf inspireren door deze kettingreactie en bouw er zelf één samen met je vader, moeder en/of grote broer en zus!

korte film festival

My Darling Quarantine is een initiatief van het online filmtijdschrift Talking Shorts. Laat je thuis inspireren door films die door programmeurs van de grootste filmfestivals geselecteerd zijn. Wel even naar beneden scrollen voor de films.

Wibi Soerjadi

Thuis een voorstelling zien? Dat kan bij het Rietveld thuis theater. Bijvoorbeeld de muziekvoorstelling van Wibi Soerjadi op 24 juli. Kijk op de kalender voor veel meer.


lekker lezen

Je kan gewoon een nieuw boek bij ons lenen. Kom langs of reserveer een boek via MijnDOK. Straks zit jij weer lekker te lezen in je nieuwe boek.

DOK daagt je uit

Word jij ook zo vrolijk van TikTok? Maak je zelf filmpjes of kijk je vooral naar filmpjes?  DOK maakt op TikTok natuurlijk boekenfilmpjes @dokleeslol. Laat ons zien op welke plekken jij thuis leest #ikleesthuis, doe een dansje met #boekendans en laat zien hoe leuk lezen is #leeslol.

ZappLive boekenpanel

Zapplive Extra heeft nu ook een boekenpanel. Zij praten over hun favoriete boeken en geven toffe boekentips. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan de aflevering terug.

Wil jij zelf andere kinderen enthousiast maken over jouw favoriete boek? Doe dan auditie voor het boekenpanel.


nieuwe boeken

 • MYmind

  Susan Bögels

  Heb je vaak moeite je te concentreren? Doe je soms dingen zonder dat je er goed over hebt nagedacht? Doe dan de training van 8 weken met o.a. meditatie- en yoga-oefeningen en huiswerkopdrachten. Ga er zelf of met hulp mee aan de slag. Vanaf ca. 8 t/m 16 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van MYmind

 • 50 dieren met een wereldrecord

  Martin Jenkins

  Welk dier wint de prijs voor de bijzonderste bouwsels? Welk dier is de snelste vlieger? Ontdek wat de talenten en prestaties van vijftig dieren zijn. Met grappige kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van 50 dieren met een wereldrecord

 • Sophie op de daken

  Katherine Rundell

  Sophie (14) werd als baby op zee gevonden door Charles, na een scheepsramp. Hij neemt haar mee naar Engeland. Daar krijgt Sophie een hele vrije opvoeding, totdat de Kinderbescherming haar wil weghalen. Samen met Charles vlucht Sophie naar Parijs. Daar denkt ze haar moeder te kunnen vinden. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Sophie op de daken

 • Waarom jij van sterrenstof bent

  Esther Walraven

  Waarom kleuren algen de zee? Waarom maak je snot en waarom kan het in de zomer hagelen? En waarom is minder vlees eten goed voor het milieu? Zo'n vijftig vragen over scheikunde, stofjes en proefjes worden beantwoord. Met opdrachten, testjes, gestileerde en stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Waarom jij van sterrenstof bent

 • Embassy of the dead

  Will Mabbitt

  Jake Green (12) kan spoken zien. Als hij per ongeluk een kistje in handen krijgt en het open maakt, is dat het begin van een gevaarlijk avontuur. Hij moet op de vlucht en tegelijk het verdriet van de echtscheiding van zijn ouders verwerken. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Embassy of the deadDOK designers zijn de inspiratie voor DOK

De DOK designers werken met DOK aan het verder ontwikkelen van de jeugdbibliotheek. Het team bestaat uit zelfverklaarde leesexperts, boekverslinders, stripfanaten, boekverzamelaars, ontwerpers, speurtochtenbakkers, denkers en avonturiers.

jeugdlid ben je al voor € 16 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels en spelletjes. Het abonnement kost € 16 per jaar of niets met de Delftpas.

hulp bij werkstukken en spreekbeurten

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden en kun je wat hulp en informatie gebruiken? Wij kunnen je online op weg helpen én via Skoolzone in DOK Voorhof.