jeugd 9-14 jrthuistips

genomineerden van de Kinderjury

Op 24 juni weten we wie de Kinderjury wint. Kan je niet zo lang wachten? Kijk dan alvast wie de genomineerden zijn. Jullie stemmen zijn namelijk geteld.

corona in het klein

Met humor beelden we een groot probleem (Corona) in het klein uit. Speelgoed poppetjes met tekstballonnetjes beelden uit hoe jij deze Corona tijd ervaart en wat typisch is voor deze tijd. Maak daar foto’s van en stuur deze naar h.zoontjens@dok.info

machine achtbaan

Laat jezelf inspireren door deze kettingreactie en bouw er zelf één samen met je vader, moeder en/of grote broer en zus!

korte film festival

My Darling Quarantine is een initiatief van het online filmtijdschrift Talking Shorts. Laat je thuis inspireren door films die door programmeurs van de grootste filmfestivals geselecteerd zijn. Wel even naar beneden scrollen voor de films.

Kleine Louis

Thuis een voorstelling zien? Dat kan bij het Rietveld thuis theater. Bijvoorbeeld de muziekvoorstelling Kleine Louis van Michael Varekamp & Rolf Delfos op 27 mei. Kijk op de kalender voor veel meer.


gezocht: normale ouders

Even geen zin om zelf te lezen? Ga dan lekker zitten of liggen en luister naar de verhalen uit het boek ‘Gezocht: normale ouders’. Schrijfster Marlies Slegers leest voor uit eigen werk!

zelf een verhaal schrijven

Boeken kun je natuurlijk lezen, maar je kan er ook één zelf schrijven. Bekijk de tips hieronder, pak je laptop, tablet of gewoon pen en papier en…. schrijven maar!

maandagavond = Scapino avond

Je eigen dansvoorstelling thuis. Elke maandag een week lang! Scapino Rotterdam plaatst elke maandag een voorstelling of een kijkje achter de schermen.


lekker lezen

Je kan gewoon een nieuw boek bij ons lenen. Kom langs of reserveer een boek via MijnDOK. Straks zit jij weer lekker te lezen in je nieuwe boek.

DOK daagt je uit

Word jij ook zo vrolijk van TikTok? Maak je zelf filmpjes of kijk je vooral naar filmpjes?  DOK maakt op TikTok natuurlijk boekenfilmpjes @dokleeslol. Laat ons zien op welke plekken jij thuis leest #ikleesthuis, doe een dansje met #boekendans en laat zien hoe leuk lezen is #leeslol.

ZappLive boekenpanel

Zapplive Extra heeft nu ook een boekenpanel. Zij praten over hun favoriete boeken en geven toffe boekentips. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan de aflevering terug.

Wil jij zelf andere kinderen enthousiast maken over jouw favoriete boek? Doe dan auditie voor het boekenpanel.


nieuwe boeken

 • De geheime test

  Cis Meijer

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De geheime test

 • Verraad

  Jesse van Willigenburg

  Malika is een Mianara, een halfbloed vossenmeisje. Nadat haar broer en ouders zijn gedood, sluit ze zich aan bij een ondergrondse verzetsgroep, de Wolven. Na een gevechtstraining gaat Malika op een missie tegen de vijand: Kolonol Ratchett. Hij wil met zijn elitekorps alle Mianara doden. Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Verraad

 • Zo vrij als een vogel

  Sandy Stark-McGinnis

  December (12, ik-persoon) heeft sinds haar achtste in heel veel pleeggezinnen gewoond. Ze vindt troost in het idee dat ze ooit zal kunnen vliegen. Ze klimt altijd in bomen en schrijft in haar boek ‘Vogelmeisje’. Dan gaat ze wonen bij Eleanor die een centrum voor gewonde dieren heeft. Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Zo vrij als een vogel

 • De wereld rond hond

  Maaike van Poelje

  Hond Sophie is als pup achtergelaten in een vuilnisbak in een Spaanse stad. Sophie wordt liefdevol opgevangen door zwerver Gio. Als hij overlijdt, komt ze via een hondentrainster in Nederland terecht bij liefhebbende mensen. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De wereld rond hond

 • Orion lost

  Alastair Chisholm

  Beth (13) gaat samen met haar ouders met het ruimteschip Orion naar Eos 5, om een nieuwe kolonie op te starten. Als de volwassenen worden uitgeschakeld, moeten Beth en haar klasgenoten het schip zelf besturen. Kunnen ze het schip nog vertrouwen? Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Orion lostDOK designers zijn de inspiratie voor DOK

De DOK designers werken met DOK aan het verder ontwikkelen van de jeugdbibliotheek. Het team bestaat uit zelfverklaarde leesexperts, boekverslinders, stripfanaten, boekverzamelaars, ontwerpers, speurtochtenbakkers, denkers en avonturiers.

jeugdlid ben je al voor € 16 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels en spelletjes. Het abonnement kost € 16 per jaar of niets met de Delftpas.

hulp bij werkstukken en spreekbeurten

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden en kun je wat hulp en informatie gebruiken? Wij kunnen je online op weg helpen én via Skoolzone in DOK Voorhof.