jeugd 9-14 jr


nieuwe boeken

 • Het geheim van de goudenregen

  Chris Houtman

  Amerika, 1712. Prudence wil het levensverhaal van haar oma schrijven, voordat ze vergeetachtig wordt. Hoe is oma Elizabeth Blossom eigenlijk vanuit Leiden in New Jersey terechtgekomen? Dan horen ze over ontsnapte slaven en blijkt dat oma geheimen verbergt. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het geheim van de goudenregen

 • Baas boven baas

  Lincoln Peirce

  Niek de Groot beleeft samen met zijn trouwe vrienden Frank en Teddy allerlei doldwaze avonturen. Verhaal in stripvorm. Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Baas boven baas

 • Als iemand ooit mijn botjes vindt

  Jaap Robben

  Gedichten over Tempeest, Ulevel en Zefiertje. Dit zijn Nederlandse woorden die niemand nog gebruikt, die als nieuwe, spannende dieren tot leven komen. Met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Als iemand ooit mijn botjes vindt

 • Het grote natuur survival boek voor kinderen

  Chris Oxlade

  Hoe overleef je in de wildernis? Lees hoe je o.a. een kamp en een vlot bouwt, een vuurtje maakt, je potje kookt en een kompas gebruikt. Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het grote natuur survival boek voor kinderen

 • Wat is een monarchie?

  Robyn Hardyman

  Wat is een monarchie en hoe is het om in een monarchie te leven? Lees ook over het ontstaan in Egypte en de toekomst ervan. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wat is een monarchie?DOK designers zijn de inspiratie voor DOK

De DOK designers werken met DOK aan het verder ontwikkelen van de jeugdbibliotheek. Het team bestaat uit zelfverklaarde leesexperts, boekverslinders, stripfanaten, boekverzamelaars, ontwerpers, speurtochtenbakkers, denkers en avonturiers.

jeugdlid ben je al voor € 15,75 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels en spelletjes. Het abonnement kost € 15,75 per jaar of niets met de Delftpas.

hulp bij werkstukken en spreekbeurten

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden en kun je wat hulp en informatie gebruiken? Wij kunnen je online op weg helpen én via Skoolzone in DOK Voorhof.