jeugd 9-14 jr


nieuwe boeken

 • Het Oog van de Dageraad

  Maarten Bruns, Maria Postema

  Elvis (16) heeft een ongeluk veroorzaakt waarbij zijn vriendin ernstig gewond is geraakt. Om zijn leven te beteren moet hij, samen met andere jongeren die een misstap hebben begaan, vier maanden zeilen in het Caribisch gebied. Hij stuit op geheimzinnige en gevaarlijke praktijken. Vanaf ca. 13 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het Oog van de Dageraad

 • Minidiertjes

  Heather Hammonds

  Wist je dat er zeepaardjes zijn die kleiner zijn dan je duim? In totaal worden acht 'minidiertjes' kort voorgesteld. Met grote kleurenfoto's. Bevat enige verwerkingstips. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Minidiertjes

 • Apex Legends

  Alain T. Puyssegur

  Finn (16, ik-persoon) verloor in de Frontier War zijn rechterbeen en heeft nu een mechanisch kunstbeen. Toch schrijft hij zich in voor de beruchte Games. Iedereen denkt dat hij kansloos is. Hij komt onverwacht ver, maar kan hij de strijd winnen van de wrede Cycloon? Vanaf ca. 12 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Apex Legends

 • Darwin

  Fabien Grolleau, Jérémie Royer

  Ballonstrip.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Darwin

 • Get me out of here!

  Phil Earle, Andy McNab

  Danny heeft het erg naar zin op school en veel plezier met zijn vrienden. Thuis is de situatie minder fijn; er is altijd geld te weinig en zijn stoere, oudere broer vindt hij maar vervelend. Als Danny met school op survivalkamp gaat, leert Danny meer over zichzelf. Misschien valt zelfs zijn broer wel mee! Met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit....

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Get me out of here!DOK designers zijn de inspiratie voor DOK

De DOK designers werken met DOK aan het verder ontwikkelen van de jeugdbibliotheek. Het team bestaat uit zelfverklaarde leesexperts, boekverslinders, stripfanaten, boekverzamelaars, ontwerpers, speurtochtenbakkers, denkers en avonturiers.

jeugdlid ben je al voor € 15,75 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels en spelletjes. Het abonnement kost € 15,75 per jaar of niets met de Delftpas.

hulp bij werkstukken en spreekbeurten

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden en kun je wat hulp en informatie gebruiken? Wij kunnen je online op weg helpen én via Skoolzone in DOK Voorhof.