jeugd 9-14 jr


nieuwste boeken

 • Wolvenhart

  Ina De Man

  Kaat (12) en Eva brengen de vakantie door in Mechelen. Na een inbraak in een oude kapel op een begraafplaats gaan ze op onderzoek uit. Die leidt hen naar de geschiedenis van de stad. Wie is Wolvenhart en waar is de schat uit zijn graf gebleven? Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Wolvenhart

 • Rick

  Alex Gino

  Rick (12) ontdekt in de brugklas op zijn nieuwe school de LHBTQIAP+ gemeenschap en probeert erachter te komen hoe hij daarin past. Hij sluit zich aan bij het Regenboog Spectrum. Zijn beste vriend van de basisschool, Jeff, raakt hij steeds meer kwijt en blijkt toch niet zo’n goede vriend te zijn. Vanaf ca. 11 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Rick

 • Herken wie ik ben

  Jasper de Ruiter

  Wil je weten hoe al die planten en dieren heten die je in de stad, tuin of bij het water ziet? Via de tekeningen van vogels, bomen en planten op herkenningskaarten kun je dat ontdekken. Met doetips, weetjes en kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Herken wie ik ben

 • Toen een tak mij tikte

  Riet Wille

  Bevat verhalen uit verschillende culturen over bossen, bomen en liefde voor de natuur. Ze worden afgewisseld met gedichten, die veel speelse woordspelingen bevatten. Met kunstzinnige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Toen een tak mij tikte

 • The time-thief

  Patience Agbabi

  Omdat Elle (ca.12, ik-persoon) op een schrikkeldag is geboren, kan ze in de tijd reizen. Met school gaat ze naar het museum van het Verleden, Heden en Toekomst. Als daar een kostbare spiegel wordt gestolen, wordt haar vriend gearresteerd. Kan Ellie bewijzen dat hij onschuldig is? Vanaf ca. 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van The time-thief

 • Everything awesome about dinosaurs and other prehistoric beasts!

  Mike Lowery

  Bestonden er dino’s die in de lucht konden vliegen? En welke dino's leefden er in welk tijdperk? Lees van alles over dino's, met handige overzichtjes, foute dinograppen en rare feiten. Met veel grappige kleurenillustraties en ballonstrips. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Everything awesome about dinosaurs and other prehistoric beasts!Biebbouwers #17 Bouw je eigen escaperoom in Minecraft!

De eerste Minecraftchallenge van 2022 staat al voor je klaar. En we hebben treurig nieuws: Dit is de allerlaatste Minecraftchallenge!

Meedoen dus! Dit keer ga je je eigen escaperoom bouwen in een zelfbedacht thema. Bekijk snel de opdracht en ga aan de slag!

bouw een app van je favoriete boek!

SkillsDojo heeft weer een nieuwe missie voor je klaarstaan!

In deze missie maak je een app van je favoriete boek, dit doe je doormiddel van een inleiding, een middenstuk en een slot. Dan teken je 3 schermen en bouw je jouw app met behulp van een telefoon of tablet.

programmeer je mee?

De CoderDojo is elke vierde zaterdag van de maand. Wil jij leren programmeren, apps te ontwikkelen, games te maken en meer?! We komen regelmatig bij elkaar om te leren programmeren, maar ook om andere deelnemers te ontmoeten.


DOK designers zijn de inspiratie voor DOK

De DOK designers werken met DOK aan het verder ontwikkelen van de jeugdbibliotheek. Het team bestaat uit zelfverklaarde leesexperts, boekverslinders, stripfanaten, boekverzamelaars, ontwerpers, speurtochtenbakkers, denkers en avonturiers.

jeugdlid ben je al voor € 16,50 per jaar

Als jeugdlid mag je maar liefst zes boeken, tijdschriften of strips tegelijkertijd mee naar huis nemen. Ook kun je e-books lenen. Tegen een kleine bijdrage leen je zelfs de leukste films, puzzels en spelletjes. Het abonnement kost € 16,50 per jaar of niets met de Delftpas.

hulp bij werkstukken en spreekbeurten

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden en kun je wat hulp en informatie gebruiken? Wij kunnen je online op weg helpen én via Skoolzone in DOK Voorhof.