blogs en nieuws

 1. Reis mee naar Anders

  Zaterdag 5 oktober was de feestelijke opening van Reis mee naar Anders. De DOK designers mochten deze dag hun bijdrage laten zien aan de gasten. Het was een geslaagde dag!

  11 oktober 2019

  Bekijk details van Reis mee naar Anders

 2. De laatste voorbereidingen voor de Kinderboekenweek

  Maandag 30 september zijn we weer bij elkaar gekomen. Dit keer hebben we alle kunstwerken afgemaakt en ons goed voorbereid op de Kinderboekenweek.

  2 oktober 2019

  Bekijk details van De laatste voorbereidingen voor de Kinderboekenweek

 3. Brainstormen over de Kinderboekenweek

  Op 9 september kwamen we met de DOK designers bij elkaar voor hun tweede pizzasessie. We bedachten onder andere kunstwerken voor de Kinderboekenweek.

  10 september 2019

  Bekijk details van Brainstormen over de Kinderboekenweek

 4. De DOK designers van schooljaar 2019 - 2020

  Hier zitten onze kersverse DOK designers 2019/2020! Mia, Tjen, Nyaz, Anne-Sophie, Julia, Mike, Jara, Mubaarik, Erlijn, Aoife, Yara, Raaf, Boaz, Kamil en Ni-yella hebben afgelopen maandag 8 juli tijdens de traditionele pizza-sessie officieel hun DOK designers badge in ontvangst genomen.

  10 juli 2019

  Bekijk details van De DOK designers van schooljaar 2019 - 2020

 5. DOK valt in de prijzen!

  Samen met Westfriese Bibliotheken en De Boekenberg is DOK gedeelde winnaar voor de SPOENK*-award! "Deze bibliotheken blinken uit in biebdynamiek: ze lopen voorop in het experimenteren en het produceren van nieuwe vormen van toegankelijk en verrassend bibliotheekwerk voor grote publieksgroepen." Zo sprak de jury.

  13 december 2017

  Bekijk details van DOK valt in de prijzen!

 6. Junior DOK-designers: de designklus zit erop!

  En ineens was het zover: de laatste sessie met onze geweldige junior DOK-designers die zich zes weken lang, gedurende drie sessies, met volle overgave hebben ingezet om een nieuwe indeling van de jeugdcollectie te bedenken.

  7 juli 2017

  Bekijk details van Junior DOK-designers: de designklus zit erop!

 7. Junior DOK-designers: lezen is besmettelijk

  Deze week werkten we voor de tweede keer samen met de Junior DOK-designers aan de plannen voor DOK. En weer was het een vrolijke puinhoop! In deze tweede sessie dachten we na over de relaties tussen boeken.

  15 juni 2017

  Bekijk details van Junior DOK-designers: lezen is besmettelijk

 8. Een nieuwe indeling van de jeugdcollectie

  We zitten nog steeds wat na te schudden van de eerste ontwerp sessie: wat waren onze Junior DOK designers goed op dreef!

  6 juni 2017

  Bekijk details van Een nieuwe indeling van de jeugdcollectie

overzicht

Junior DOK-designers

Junior DOK designers werken samen met DOK en specialisten uit het veld aan het ontwerpen en verder ontwikkelen van de jeugdbibliotheek.

We zijn een divers team dat bestaat uit zelfverklaarde leesexperts, boekverslinders, stripfanaten, boekverzamelaars, ontwerpers, speurtochtenbakkers, denkers en avonturiers.

Video

De junior DOK designers

 • Lauren

 • S├íra

 • Myrthe

 • Charlotte

 • Igor

 • Nienke

 • Evy

 • Hugo