Educatienieuws

Resultaat 1 - 10 (van 28)

 • Cultuurhelden wenst iedereen een gelukkig en cultuurrijk 2023! Bekijk details

  20 januari 2023

  Dat gelukkige en cultuurrijke 2023 realiseren we samen! Samen met de scholen en met alle geweldige kunstvakdocenten, trainers en iedereen met wie we samenwerken.

 • PrO Grotius opent eerste VO-Vindplaats Bekijk details

  12 januari 2023

  Wethouder Karin Schrederhof opende woensdagochtend feestelijk de nieuwe Vindplaats van PrO Grotius, een middelbare school voor praktijkonderwijs, vmbo en mbo- entree. Het PrO Grotius is daamee de eerste Delftse praktijkschool met een door DOK beheerde bibliotheek.

 • Lesbrieven downloaden in één klik! Bekijk details

  20 december 2022

  Neemt jouw school deel aan het KLIK-programma? We hebben het nu nog makkelijker voor je gemaakt door de lesbrieven die bij het programma horen digitaal aan te bieden.

 • Webinar Bekwamer voor de klas #5: Klassenmanagement (VOL) Bekijk details

  28 november 2022

  Bekwamer voor de klas is een reeks webinars speciaal voor zzp-kunstvakdocenten die werken in het basisonderwijs of kunstlessen verzorgen voor kinderen voor in de vrije tijd. Deze vijfde webinar gaat over klassenmanagement. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 

 • Masterclass PO: Draagvlak creëren voor cultuureducatie Bekijk details

  21 november 2022

  Alle cultuurcoördinatoren en leerkrachten die zich inzetten voor cultuuronderwijs zijn van harte welkom bij de masterclass ‘Draagvlak creëren voor cultuureducatie’ van DOK Cultuurhelden voor het primair onderwijs in Delft.

 • Student in de klas editie 2022 Bekijk details

  9 november 2022

  In de week van 31 oktober t/m 4 november vond de vijfde editie van het project ‘Student in de Klas’ plaats. Student in de Klas is een samenwerkingsproject van de Willem de Kooning Academie (WdKA), DOK Delft Cultuurhelden, CKC & partners Zoetermeer en Westland Cultuurweb.

 • wethouder Cultuur maakt kennis met Cultuurhelden Bekijk details

  21 oktober 2022

  Wethouder Cultuur Frank van Vliet kwam kennismaken met DOK Cultuurhelden! We hadden de wethouder uitgenodigd om te komen kijken op Cultuurheldschool de Horizon.

 • Een Vindplaats voor de Bernadette Mariaschool Bekijk details

  12 oktober 2022

  Delft is weer een Vindplaats rijker. Op maandag 10 oktober opende wethouder Karin Schrederhof de Vindplaats van de Bernadette Mariaschool in Delft. De opening van de Vindplaats, een door DOK beheerde en ingerichte schoolbibliotheek, werd op het schoolplein groots gevierd!

 • Vernieuwd KLIK-programma van start Bekijk details

  5 oktober 2022

  Maandag is KLIK officieel van start gegaan, het vernieuwde cultuur- en taaleducatieprogramma voor alle Delftse basisscholen. Met het programma worden leerlingen geïnspireerd met een breed aanbod van taal, kunst en cultuur en maken ze kennis met verschillende culturele instellingen in de stad.

 • Terugblik Cultuurhelden masterclass Co-teaching Bekijk details

  4 oktober 2022

  Op donderdag 22 september deden 12 zzp-kunstvakdocenten mee aan de masterclass Co-teaching die werd gegeven door Ben Hekkema. Kunstvakdocenten en leerkrachten die samenwerken, dat gebeurt al heel succesvol op de Cultuurheldscholen. Maar waar is een leerkracht goed in? En waarin ben jij als kunstvakdocent goed? Hoe kun je elkaar versterken, zonder dat je jouw manier van doen opdringt? De bijeenkomst werd ervaren als een ontdekkingstocht.

Paginanavigatie