Educatienieuws

Resultaat 11 - 20 (van 42)

 • Student in de klas editie 2023 Bekijk details

  13 november 2023

  In de week van 30 oktober t/m 3 november vond de zesde editie van het project ‘Student in de Klas’ plaats. Student in de Klas is een samenwerkingsproject van de Willem de Kooning Academie (WdKA), DOK Delft Cultuurhelden, CKC & partners Zoetermeer en Westland Cultuurweb.

 • Terugblik op succesvol webinar DOK Cultuurhelden: De leerling is de leerlijn. Bekijk details

  25 oktober 2023

  Dinsdag 10 oktober gaven Fianne Konings en Astrid Rass (beiden specialist cultuureducatie) een webinar voor kunstdocenten, leerkrachten en kunsteducatie medewerkers. De vraag waar Fianne en Astrid op ingingen: Hoe kun je kunstlessen laten aansluiten bij de leerlingen?

 • Webinar Cultuurhelden: Geef je ervaring een vorm. Kinderen kunst laten maken en meemaken. Bekijk details

  17 augustus 2023

  Dit webinar op 14 november is speciaal voor basisschool leerkrachten die (wel eens) kunstlessen geven, en voor zzp-kunstdocenten die werken met kinderen in de basisschool leeftijd. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Met het webinar wil Cultuurhelden bijdragen aan de deskundigheid van leerkrachten en kunstdocenten.

 • Cursus Interne Cultuurcoördinator Bekijk details

  19 juni 2023

  Wil jouw school cultuureducatie een vaste plek geven? Wil jij eraan bijdragen dat leerlingen op een structurele wijze met kunst en cultuur in aanraking komen? Dan is de cursus Interne Cultuurcoördinator (icc'er) die georganiseerd wordt door Cultuurhelden wat voor jou!

 • Vereniging CultuurProfielScholen (VCPS) verwelkomt De Bonte Pael en De Regenboog! Bekijk details

  16 juni 2023

  Delft heeft er sinds mei 2023 twee CultuurProfielScholen bij! De afgevaardigden van de VCPS waren onder de indruk van de betrokkenheid en creativiteit van de leerlingen en de teams.

 • Vernieuwd kunst- en cultuurprogramma voor het voortgezet onderwijs online! Bekijk details

  2 juni 2023

  Het primair onderwijs in Delft was al bekend met het kunst- en cultuurprogramma van KLIK. Nu kunnen ook leerlingen in het voortgezet onderwijs kennismaken met wat Delft te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur!

 • Ter inspiratie: de Freinet Ontwerp Weken Bekijk details

  26 mei 2023

  De Freinetschool in Delft doet al jaren mee met DOK Cultuurhelden. Om precies te zijn: sinds 2015. Elk jaar in maart organiseren ze de ‘Freinet Ontwerp Weken’. Ze kiezen een schoolbreed thema en vervolgens gaan alle groepen op hun eigen manier aan de slag met verschillende ontwerpvragen. Dit jaar was het thema ‘Beeldende kunst uit de 17e eeuw’. De techniekcoördinator Malika Verbeek en de cultuurcoördinator Christel Koop schreven een kort verslag, dat we graag met jullie delen.

 • Inspiratie genoeg tijdens de bijeenkomst Cultuureducatie en Taalvaardigheden Bekijk details

  14 april 2023

  Op 31 maart organiseerde Cultuurhelden de inspiratiebijeenkomst ‘Cultuureducatie en Taalvaardigheden’. Uitgenodigd waren leerkrachten, kunstdocenten en educatiemedewerkers die lesgeven aan kinderen in het primair onderwijs in Delft (op school of buiten school). Cultuurhelden wil met dit soort bijeenkomsten zorgen voor kennisdeling op het gebied van cultuureducatie. Die kennisdeling zorgt dan weer voor meer deskundigheid, en voor inspiratie.

 • Eerste middelbare Cultuurheldenschool in Delft Bekijk details

  21 februari 2023

  Feestelijk nieuws: het Christelijk Lyceum Delft (CDL) is de eerste Cultuurheldenschool in het middelbaar onderwijs. Op de locatie Hof van Delft (mavo-havo) is een pilot gestart. Docenten Arjenne en Jochem haalden het project Cultuurhelden naar hun school toe. Judith is als adviseur van Cultuurhelden betrokken vanuit het project.

 • Wethouder Frank van Vliet bezoekt KLIK Bekijk details

  10 februari 2023

  Donderdag 9 februari bezocht wethouder Frank van Vliet basisschool De Eglantier in de Delftse wijk Voorhof. Hij woonde de schoolvoorstelling 'Voorlezen met Dans' bij, een van de onderdelen van KLIK, het vernieuwde cultuur- en taalprogramma voor het Delftse onderwijs.

Paginanavigatie