Educatienieuws

Resultaat 11 - 20 (van 94)

 • Workshop 75 jaar bevrijding

  6 maart 2020

  Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus is deze workshop komen te vervallen.

  Bekijk details van Workshop 75 jaar bevrijding

 • Netwerkbijeenkomst Cultuurhelden

  28 februari 2020

  Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus gaat de bijeenkomst niet door.

  Bekijk details van Netwerkbijeenkomst Cultuurhelden

 • Pleun en Suus beste voorlezers

  16 februari 2020

  Zaterdag 15 februari lazen zeventien Delftse schoolkampioenen voor in DOK Voorhof voor een plek in de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2020. De jury koos Suus van de Bernadette Mariaschool en Pleun van Jenaplanschool de Oostpoort als de beste voorlezers.

  Bekijk details van Pleun en Suus beste voorlezers

 • Kinderen gratis lid met de Delftpas

  14 februari 2020

  Heb je een Delftpas? Dan krijg je korting op onze abonnementen! Kinderen zijn gratis lid en op onze andere jaarabonnementen geeft de Delftpas 25% korting.

  Bekijk details van Kinderen gratis lid met de Delftpas

 • Leerlingen maken tijd zichtbaar voor stadskantoor

  28 januari 2020

  In september ging het project Tijd van start op zeven basisscholen in Delft. Leerlingen van groep 7/8 werden uitgedaagd om een origineel en functioneel ontwerp te maken naar aanleiding van de vraag van Gemeente Delft: hoe kun je tijd zichtbaar maken op het stadskantoor? Afgelopen vrijdag presenteerden zes scholen in Theater de Veste hun beste ontwerp voor een vakkundige jury en wethouder Van der Wouden (Jeugd en Onderwijs).

  Bekijk details van Leerlingen maken tijd zichtbaar voor stadskantoor

 • Minister Arie Slob leest voor op Vindplaats De Oostpoort

  21 januari 2020

  Woensdag 22 januari las minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) voor aan leerlingen van groep 1 en 2 in de Vindplaats van Jenaplanschool de Oostpoort in Delft. Hij las voor uit Moppereend. En voorlezen kan de minister heel goed, het was een megantisch succes! Slob opende hiermee de Nationale Voorleesdagen, waar in het hele land op scholen en in bibliotheken veel aandacht voor is. Ook op andere scholen in Delft wordt voorgelezen, onder andere door de burgemeester, wethouders en...

  Bekijk details van Minister Arie Slob leest voor op Vindplaats De Oostpoort

 • Taalvisite niet meer gratis voor ieder kind

  12 december 2019

  Met ingang van 1 januari 2020 is Taalvisite niet langer gratis voor ieder kind. Voor scholen/VVE-peuterspeelzalen die gelden ontvangen vanuit de subsidie Onderwijsachterstandenbeleid en voorschoolse voorzieningen blijft Taalvisite wel gratis.

  Bekijk details van Taalvisite niet meer gratis voor ieder kind

 • Geef cultuureducatie een boost

  11 december 2019

  Er is voor het kalenderjaar 2020 nog subsidie beschikbaar voor 2 basisscholen om mee te doen met Cultuurhelden: Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

  Bekijk details van Geef cultuureducatie een boost

 • Leerlingen maken tijd 'zichtbaar'

  25 september 2019

  Onlangs ging het project Tijd van start op acht basisscholen in verschillende wijken in Delft. De groepen 7/8 worden uitgedaagd een real-life ontwerpprobleem op te lossen. De opdrachtgever is de Gemeente Delft met de ontwerpvraag: Hoe kun je tijd ‘zichtbaar’ maken op het stadskantoor van Delft?

  Bekijk details van Leerlingen maken tijd 'zichtbaar'

 • Op reis! voor de Kinderboekenweek

  24 september 2019

  Meer dan 40 leerkrachten van Delftse basisscholen kwamen maandag 16 september naar OPEN om inspiratie op te doen voor de Kinderboekenweek. Dit jaar lag het accent op het zelf beleven onder leiding van een reisgids.

  Bekijk details van Op reis! voor de Kinderboekenweek