Cultuurheldennieuws

 • Cultuurhelden wenst iedereen een gelukkig en cultuurrijk 2023! Bekijk details

  20 januari 2023

  Dat gelukkige en cultuurrijke 2023 realiseren we samen! Samen met de scholen en met alle geweldige kunstvakdocenten, trainers en iedereen met wie we samenwerken.

 • Webinar Bekwamer voor de klas #5: Klassenmanagement (VOL) Bekijk details

  28 november 2022

  Bekwamer voor de klas is een reeks webinars speciaal voor zzp-kunstvakdocenten die werken in het basisonderwijs of kunstlessen verzorgen voor kinderen voor in de vrije tijd. Deze vijfde webinar gaat over klassenmanagement. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 

 • Masterclass PO: Draagvlak creëren voor cultuureducatie Bekijk details

  21 november 2022

  Alle cultuurcoördinatoren en leerkrachten die zich inzetten voor cultuuronderwijs zijn van harte welkom bij de masterclass ‘Draagvlak creëren voor cultuureducatie’ van DOK Cultuurhelden voor het primair onderwijs in Delft.

 • Student in de klas editie 2022 Bekijk details

  9 november 2022

  In de week van 31 oktober t/m 4 november vond de vijfde editie van het project ‘Student in de Klas’ plaats. Student in de Klas is een samenwerkingsproject van de Willem de Kooning Academie (WdKA), DOK Delft Cultuurhelden, CKC & partners Zoetermeer en Westland Cultuurweb.

 • wethouder Cultuur maakt kennis met Cultuurhelden Bekijk details

  21 oktober 2022

  Wethouder Cultuur Frank van Vliet kwam kennismaken met DOK Cultuurhelden! We hadden de wethouder uitgenodigd om te komen kijken op Cultuurheldschool de Horizon.

 • Menukaart Nationaal Programma Onderwijs Bekijk details

  3 maart 2022

  Heb je de ‘Menukaart Nationaal Programma Onderwijs (NPO)’ al gezien? Hierin vind je het aanbod van verschillende Delftse organisaties die kunnen helpen de eventuele leer- en ontwikkelvertragingen bij je leerlingen als gevolg van de coronapandemie te herstellen. Ook DOK kan jouw leerlingen helpen. De menukaart is een initiatief van Gemeente Delft.

 • Kennismaken met Cultuurhelden Bekijk details

  1 maart 2022

  Vorig jaar zijn veertien basisscholen in Delft van start gegaan met Cultuurhelden, waarvan vier nieuwe scholen. Een van die nieuwe scholen is de Titus Brandsmaschool. De leerkrachten begonnen met een Cultuurhelden-kick-off om na te denken over het belang van cultuureducatie voor hun leerlingen. Vervolgens werd een 'kunstdriedaagse' bedacht en georganiseerd. Kunstvakdocenten van Cultuurhelden verzorgden voor alle leerlingen theater- en danslessen.

 • Student in de Klas Bekijk details

  22 november 2021

  Student in de Klas is een samenwerkingsproject van de Willem de Kooning Academie (WdKA), Cultuurhelden, Kunst & techniek in de klas Zoetermeer en Westland Cultuurweb.

 • Nieuwe projectperiode van start Bekijk details

  25 augustus 2021

  De projectperiode Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024 is van start gegaan. Er doen maar liefst veertien scholen mee. Het belooft weer een mooi jaar te worden met uiteenlopende activiteiten op het gebied van deskundigheidsbevordering en cultuureducatie.