Educatienieuws

Resultaat 1 - 10 (van 30)

 • Vernieuwd kunst- en cultuurprogramma voor het voortgezet onderwijs online! Bekijk details

  2 juni 2023

  Het primair onderwijs in Delft was al bekend met het kunst- en cultuurprogramma van KLIK. Nu kunnen ook leerlingen in het voortgezet onderwijs kennismaken met wat Delft te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur!

 • Webinar Cultuurhelden: klassenmanagement en het geven van kunstlessen (aangepaste herhaling) Bekijk details

  26 mei 2023

  Bekwamer voor de klas is een reeks webinars speciaal voor zzp-kunstdocenten die werken in het basisonderwijs of kunstlessen verzorgen voor kinderen in de vrije tijd. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Met de webinars wil Cultuurhelden bijdragen aan de kennis en vaardigheden van kunstdocenten.

 • Ter inspiratie: de Freinet Ontwerp Weken Bekijk details

  26 mei 2023

  De Freinetschool in Delft doet al jaren mee met DOK Cultuurhelden. Om precies te zijn: sinds 2015. Elk jaar in maart organiseren ze de ‘Freinet Ontwerp Weken’. Ze kiezen een schoolbreed thema en vervolgens gaan alle groepen op hun eigen manier aan de slag met verschillende ontwerpvragen. Dit jaar was het thema ‘Beeldende kunst uit de 17e eeuw’. De techniekcoördinator Malika Verbeek en de cultuurcoördinator Christel Koop schreven een kort verslag, dat we graag met jullie delen.

 • Cursus Interne Cultuurcoördinator Bekijk details

  18 april 2023

  Wil jouw school cultuureducatie een vaste plek geven? Wil jij eraan bijdragen dat leerlingen op een structurele wijze met kunst en cultuur in aanraking komen? Dan is de cursus Interne Cultuurcoördinator (icc'er) die georganiseerd wordt door Cultuurhelden wat voor jou!

 • Inspiratie genoeg tijdens de bijeenkomst Cultuureducatie en Taalvaardigheden Bekijk details

  14 april 2023

  Op 31 maart organiseerde Cultuurhelden de inspiratiebijeenkomst ‘Cultuureducatie en Taalvaardigheden’. Uitgenodigd waren leerkrachten, kunstdocenten en educatiemedewerkers die lesgeven aan kinderen in het primair onderwijs in Delft (op school of buiten school). Cultuurhelden wil met dit soort bijeenkomsten zorgen voor kennisdeling op het gebied van cultuureducatie. Die kennisdeling zorgt dan weer voor meer deskundigheid, en voor inspiratie.

 • Webinar Cultuurhelden: Buiten de lijntjes. Het belang van cultuureducatie laten ervaren. Bekijk details

  30 maart 2023

  Bekwamer voor de klas is een reeks webinars speciaal voor zzp-kunstdocenten die werken in het basisonderwijs of kunstlessen verzorgen voor kinderen in de vrije tijd. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Met de webinars wil Cultuurhelden bijdragen aan de kennis en vaardigheden van kunstdocenten.

 • Eerste middelbare Cultuurheldenschool in Delft Bekijk details

  21 februari 2023

  Feestelijk nieuws: het Christelijk Lyceum Delft (CDL) is de eerste Cultuurheldenschool in het middelbaar onderwijs. Op de locatie Hof van Delft (mavo-havo) is een pilot gestart. Docenten Arjenne en Jochem haalden het project Cultuurhelden naar hun school toe. Judith is als adviseur van Cultuurhelden betrokken vanuit het project.

 • Wethouder Frank van Vliet bezoekt KLIK Bekijk details

  10 februari 2023

  Donderdag 9 februari bezocht wethouder Frank van Vliet basisschool De Eglantier in de Delftse wijk Voorhof. Hij woonde de schoolvoorstelling 'Voorlezen met Dans' bij, een van de onderdelen van KLIK, het vernieuwde cultuur- en taalprogramma voor het Delftse onderwijs.

 • Terugblik masterclass Draagvlak voor cultuureducatie Bekijk details

  6 februari 2023

  Woensdagmiddag 25 januari deden 16 enthousiaste leerkrachten van 12 verschillende basisscholen mee aan de masterclass ‘Draagvlak voor cultuureducatie'. Leerkrachten die het belang van cultuureducatie inzien voor hun school staan vaak aan het roer van een veranderproces. Ze willen dat cultuureducatie met plezier wordt uitgevoerd, en ook wordt uitgedragen door hun collega’s. Want hoe goed de ideeën en een (cultuur)plan ook zijn, zonder de acceptatie en medewerking van collega's wordt het niks. Hoe...

 • Cultuurhelden wenst iedereen een gelukkig en cultuurrijk 2023! Bekijk details

  20 januari 2023

  Dat gelukkige en cultuurrijke 2023 realiseren we samen! Samen met de scholen en met alle geweldige kunstvakdocenten, trainers en iedereen met wie we samenwerken.

Paginanavigatie