Educatienieuws

Resultaat 1 - 10 (van 98)

 • Cursus Interne cultuurcoördinator Bekijk details

  19 april 2021

  Wil jouw school cultuureducatie een vaste plek geven? Wil jij eraan bijdragen dat leerlingen op een structurele wijze met kunst en cultuur in aanraking komen? Dan is de cursus Interne cultuurcoördinator (icc'er) die georganiseerd wordt door Cultuurhelden wat voor jou!

  Bekijk details van Cursus Interne cultuurcoördinator

 • Mohammed naar finale Nationale Voorleeswedstrijd Bekijk details

  15 april 2021

  De twaalfjarige Delftse voorleeskampioen Mohammed Oulad Chaib heeft ook de provinciale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2021 gewonnen en is door naar de landelijke finale.

  Bekijk details van Mohammed naar finale Nationale Voorleeswedstrijd

 • terugblik inspiratieweek Cultuurhelden Bekijk details

  30 maart 2021

  In plaats van een netwerkbijeenkomst organiseerde Cultuurhelden half maart een online inspiratieweek en dat vonden we best wel spannend!

  Bekijk details van terugblik inspiratieweek Cultuurhelden

 • Mohammed en Fillipien naar provinciale ronde NVLW Bekijk details

  8 maart 2021

  Zaterdag 6 maart lazen zes Delftse schoolkampioenen voor in DOK Voorhof voor een plek in de provinciale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd (NVLW) 2021. Zonder live publiek, maar met livestream voor familie en vrienden. De jury koos Mohammed van basisschool De Schatkaart en Fillipien van de Delftsche Schoolvereeniging als de beste voorlezers.

  Bekijk details van Mohammed en Fillipien naar provinciale ronde NVLW

 • Online inspiratieweek Cultuurhelden Bekijk details

  28 februari 2021

  We nodigen alle leerkrachten in het basisonderwijs van harte uit om kosteloos deel te nemen aan interessante webinars op 16, 17 en 18 maart. Het programma is bedoeld om leerkrachten, kunstvakdocenten en (educatie)medewerkers te inspireren en kennis te verdiepen.

  Bekijk details van Online inspiratieweek Cultuurhelden

 • Nieuwe periode Cultuurhelden Bekijk details

  21 januari 2021

  In februari start Cultuurhelden met een nieuwe projectperiode op vijftien basisscholen. Om geïnspireerd aan het nieuwe jaar te beginnen organiseren we in maart bovendien drie superinteressante webinars voor leerkrachten, educatiemedewerkers en kunstvakdocenten.

  Bekijk details van Nieuwe periode Cultuurhelden

 • Gedichtenwedstrijd: doe mee! Bekijk details

  11 januari 2021

  De laatste week van januari is de Poëzieweek: een week die in het teken staat van poëzie. Nu weten wij toevallig dat er in ieder kind een dichter schuilt. En wij zijn benieuwd naar jullie gedichten! Ben je tussen de 6 en 14 jaar en vind je het leuk om mee te doen? Pak je pen of camera en verras ons.

  Bekijk details van Gedichtenwedstrijd: doe mee!

 • Boeken voor peuters en kleuters op thema in DOK Voorhof Bekijk details

  15 oktober 2020

  Bij DOK Centrum staan de jeugdboeken al een tijdje op thema in de kasten. Inmiddels zijn ook alle peuter- en prentenboeken in DOK Voorhof ingericht volgens onze themaroute!

  Bekijk details van Boeken voor peuters en kleuters op thema in DOK Voorhof

 • Eerste Vindplaats met themaroute geopend Bekijk details

  6 oktober 2020

  Dinsdag 6 oktober opende burgemeester Van Bijsterveldt de nieuwe schoolbibliotheek van de Delftsche Schoolvereeniging (DSV).

  Bekijk details van Eerste Vindplaats met themaroute geopend

 • word cultuurheldschool Bekijk details

  4 september 2020

  Er zijn weer veel basisscholen die willen deelnemen aan Cultuurhelden 2021-2024! Fijn voor de leerlingen dat de Delftse scholen cultuureducatie belangrijk vinden. Nog geen Cultuurheldschool en wil je meer weten en misschien wel deelnemen? Lees dan verder.

  Bekijk details van word cultuurheldschool