Educatienieuws

Resultaat 1 - 10 (van 21)

 • Eerste culturele kaart overhandigd aan Delftse Bernadette Mariaschool Bekijk details

  27 juni 2022

  Op 21 juni is de culturele kaart gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan directeur Dionne van der Helm-Wilder en interne cultuurcoördinatoren Suzan den Os en Petra van Dijk.

  Bekijk details van Eerste culturele kaart overhandigd aan Delftse Bernadette Mariaschool

 • Boeken lenen voor je klas Bekijk details

  10 mei 2022

  Je bent tijdens openingstijden van harte welkom in onze vestigingen om boeken te lenen voor in de klas, op het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal.

  Bekijk details van Boeken lenen voor je klas

 • Delftse leerkrachten behalen landelijk cultuurcertificaat Bekijk details

  21 april 2022

  Negen leerkrachten van Delftse basisscholen zijn dinsdag Interne Cultuurcoördinator geworden. In het Rietveldtheater kregen zij hun certificaat uitgereikt. De nieuwe cultuurcoördinatoren zijn de spil voor goed cultuuronderwijs voor ieder kind. Zij maken en houden leerkrachten op hun school enthousiast voor cultuur en creativiteit in de klas en zijn de verbindende schakel tussen school en de culturele omgeving.

  Bekijk details van Delftse leerkrachten behalen landelijk cultuurcertificaat

 • KUNSTKLIK wordt KLIK Bekijk details

  20 april 2022

  KLIK is de samenvoeging van KUNSTKLIK en LEESKLIK en is de verbinding tussen cultuur- en taaleducatie, waardoor er een rijk samenhangend aanbod ontstaat voor de hele school.

  Bekijk details van KUNSTKLIK wordt KLIK

 • Menukaart Nationaal Programma Onderwijs Bekijk details

  3 maart 2022

  Heb je de ‘Menukaart Nationaal Programma Onderwijs (NPO)’ al gezien? Hierin vind je het aanbod van verschillende Delftse organisaties die kunnen helpen de eventuele leer- en ontwikkelvertragingen bij je leerlingen als gevolg van de coronapandemie te herstellen. Ook DOK kan jouw leerlingen helpen. De menukaart is een initiatief van Gemeente Delft.

  Bekijk details van Menukaart Nationaal Programma Onderwijs

 • Kennismaken met Cultuurhelden Bekijk details

  1 maart 2022

  Vorig jaar zijn veertien basisscholen in Delft van start gegaan met Cultuurhelden, waarvan vier nieuwe scholen. Een van die nieuwe scholen is de Titus Brandsmaschool. De leerkrachten begonnen met een Cultuurhelden-kick-off om na te denken over het belang van cultuureducatie voor hun leerlingen. Vervolgens werd een 'kunstdriedaagse' bedacht en georganiseerd. Kunstvakdocenten van Cultuurhelden verzorgden voor alle leerlingen theater- en danslessen.

  Bekijk details van Kennismaken met Cultuurhelden

 • Raphaël en Alice winnen Delftse voorronde Nationale Voorleeswedstrijd 2022 Bekijk details

  21 februari 2022

  Zaterdag 19 februari lazen in DOK Voorhof maar liefst twintig voorleeskampioenen van Delftse basisscholen voor in de Delftse voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2022. ’s Middags namen acht van hen het opnieuw tegen elkaar op, van wie er twee hebben gewonnen: Raphaël uit groep 7 van Het Mozaïek (locatie Hof van Delft) en Alice uit groep 8 van basisschool De Oostpoort. Zij gaan door naar de provinciale ronde.

  Bekijk details van Raphaël en Alice winnen Delftse voorronde Nationale Voorleeswedstrijd 2022

 • Kansengelijkheid in het onderwijs Bekijk details

  16 februari 2022

  Als scholen en aanbieders op het gebied van natuur, cultuur, wetenschap, sport en techniek beter samenwerken, kunnen alle kinderen en jongeren dichtbij huis hun talenten ontwikkelen. Dat vinden Yuri Matteman (directeur-bestuurder van DOK) en Sanne Scholten (directeur-bestuurder van Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst - LKCA).

  Bekijk details van Kansengelijkheid in het onderwijs

 • Yuri Matteman nieuwe directeur-bestuurder Bekijk details

  9 december 2021

  Per 1 februari start Yuri Matteman (46 jaar) als nieuwe directeur-bestuurder van DOK. Hij volgt Margot Nicolaes op, die eerder haar vertrek aankondigde. Momenteel is Yuri Matteman Hoofd Educatieve Ontwikkeling bij Naturalis.

  Bekijk details van Yuri Matteman nieuwe directeur-bestuurder

 • Rotary Delft steunt Taalvisite met kaartenactie Bekijk details

  25 november 2021

  Rotary Club Delft helpt ons een handje! Voor Taalvisite trainen wij jaarlijks meerdere vrijwilligers die bij gezinnen op bezoek gaan en kinderen met een taalachterstand helpen op het gebied van lezen en schrijven. Met een kaartenactie wil Rotary Delft geld ophalen om de trainingen voor vijftien nieuwe vrijwilligers te kunnen bekostigen. Dat willen wij ook wel! Help je mee?

  Bekijk details van Rotary Delft steunt Taalvisite met kaartenactie

Paginanavigatie