Educatienieuws

Resultaat 1 - 10 (van 77)

 • Leerlingen maken tijd 'zichtbaar'

  25 september 2019

  Onlangs ging het project Tijd van start op acht basisscholen in verschillende wijken in Delft. De groepen 7/8 worden uitgedaagd een real-life ontwerpprobleem op te lossen. De opdrachtgever is de Gemeente Delft met de ontwerpvraag: Hoe kun je tijd ‘zichtbaar’ maken op het stadskantoor van Delft?

  Bekijk details van Leerlingen maken tijd 'zichtbaar'

 • Op reis! voor de Kinderboekenweek

  24 september 2019

  Meer dan 40 leerkrachten van Delftse basisscholen kwamen maandag 16 september naar OPEN om inspiratie op te doen voor de Kinderboekenweek. Dit jaar lag het accent op het zelf beleven onder leiding van een reisgids.

  Bekijk details van Op reis! voor de Kinderboekenweek

 • Sluit je aan bij Cultuurhelden!

  23 september 2019

  Werkdrukverlichting én meer doen aan cultuureducatie? Het Cultuurheldenteam staat klaar! Er is dit schooljaar nog plaats voor drie basisscholen om te profiteren van een Cultuurheldentraject: cultuureducatie op school.

  Bekijk details van Sluit je aan bij Cultuurhelden!

 • Kinderen bepalen de toekomst

  17 september 2019

  150 leerlingen uit vijf verschillende Delftse basisschoolklassen gaven op Prinsjesdag tijdens de Jeugdtroonrede in Theater de Veste hun visie op de toekomst van Delft, Nederland en de wereld.

  Bekijk details van Kinderen bepalen de toekomst

 • We hebben een winnaar!

  1 juli 2019

  We zijn apetrots op onze collega Eva Orta! Eva is specialist jeugdliteratuur en taaleducatie bij DOK en ze is door Kinderjury.nl uitgeroepen tot NBD Biblion jeugdspecialist 2019.

  Bekijk details van We hebben een winnaar!

 • muzikale kennisbijeenkomst voor Taal-ladderlocaties

  28 juni 2019

  Maandag 17 juni was er in het Rietveld Theater een kennisbijeenkomst voor de pedagogisch medewerkers van alle Taal-ladderlocaties. Het thema van de bijeenkomst was 'muziek als middel inzetten bij het vergroten van de woordenschat'.

  Bekijk details van muzikale kennisbijeenkomst voor Taal-ladderlocaties

 • leestips vakliteratuur

  5 maart 2019

  Leen ook eens een boek voor jezelf! In DOK Voorhof hebben we een collectie met vakliteratuur speciaal voor leerkrachten. Fris je kennis op én geef het goede voorbeeld aan je leerlingen en collega’s. Geen tijd om naar ons toe te komen? Bestel dan een Collectie in de klas voor je leerlingen en wij voegen er een (vakliteratuur)boek voor jou aan toe. Lekker makkelijk.

  Bekijk details van leestips vakliteratuur

 • lezing Muziek = Taal + Rekenen op Cultuurbad

  25 februari 2019

  Woensdag 27 maart 2019 organiseren Cultuureducatiegroep en BplusC (Bibliotheek van Leiden en Leiderdorp) de tweede editie van het Cultuurbad. Kunstenaar Wolf Brinkman, met wie wij samenwerken binnen het project Muziek = Taal + Rekenen, is één van de dagsprekers.

  Bekijk details van lezing Muziek = Taal + Rekenen op Cultuurbad

 • Twee Delftse winnaars naar volgende ronde Nationale Voorleeswedstrijd

  18 februari 2019

  Zaterdag 16 februari lazen zestien Delftse schoolkampioenen voor in DOK Voorhof voor een plek in de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2019. Dit jaar mochten er maar liefst twee winnaars door. De jury koos Imène Aggoun van basisschool De Schatkaart en Josyne Stuip van de Max Havelaarschool als de beste voorlezers.

  Bekijk details van Twee Delftse winnaars naar volgende ronde Nationale Voorleeswedstrijd

 • Babyvoorlezen ook in DOK Voorhof

  5 februari 2019

  Een keer per maand lezen we in DOK Centrum voor aan baby's. Maar vanaf woensdag 13 februari doen we dat ook in DOK Voorhof!

  Bekijk details van Babyvoorlezen ook in DOK Voorhof