Basisonderwijs
Skoolzone

Elke schooldag kunnen kinderen van de basisschool bij DOK Voorhof (Duke Ellingtonstraat 203)  binnenlopen om onder begeleiding te werken aan werkstukken en/of spreekbeurten.

werkstukken en spreekbeurten

De bibliotheek biedt leerlingen informatie voor hun werkstuk of spreekbeurt, ook digitaal. Ingedeeld op basisschool groep 5/6, groep 7/8 en voortgezet onderwijs klas 1/2.


tips en inspiratie

Informatie die je verder kan helpen bij het geven van je lessen.

Calder danst

Als de hele wereld stil staat, bewegen de kunsten door. Beeldend en dansend hebben we daar als DOK een combinatie van gemaakt. Het Cobra Museum heeft een beeldende opdracht gemaakt over de mobile van Alexander Calder en DOK heeft daar drie dansopdrachten bij gemaakt.

door de ogen van de architect

Bij deze door de ogen van… ga je op onderzoek in je omgeving naar vormen die klein zijn, maar waarvan je denkt; als dat een gebouw zou zijn zou dat een hele toffe vorm zijn. 
Maak foto’s, bouw, vouw, knip of gebruik digitale middelen om een gebouw te construeren. 
 
Heel veel plezier in je zoektocht naar architectonische vormen! 

lees- en schrijfopdrachten

Op de website van De Schoolschrijver vind je leuke lees- en schrijfopdrachten die leerlingen thuis kunnen maken. Laat je bijvoorbeeld inspireren door de Superheldenopdracht met Marcel van Driel of het dagboekritueel van Annemarie Bon. De opdrachten zijn zelfstandig uit te voeren en goed voor 10 tot 15 minuten schrijf- en leesplezier. 


contact met het educatieteam

Cultuurhelden
Janneke Baken
j.baken@dok.info

Kunstklik
Eva Willems
e.willems@dok.info

Leesklik
Frouke Hoekstra
f.hoekstra@dok.info

Taalvisite
Janine Jongen
taalvisite@dok.info

Vindplaatsen
Claire van Eijck
c.vaneijck@dok.info 

abonnement

Met een Leesplezier-abonnement kun je boeken en andere materialen lenen voor in je klas. Ook kun je via de onderwijsshop alle workshops van Leesklik afnemen.

nieuwsbrief

Een paar keer per jaar versturen we een nieuwsbrief speciaal voor het onderwijs.