Kennisbank artikelen

Resultaat 1 - 10 (van 22)

 • Achter de schermen bij het Kinderjury Feest Bekijk details

  21 juni 2023

  Op 17 mei 2023 was het Groot Kinderjury Feest bij DOK! Ben je benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe ging? DOK designer Saar vertelt hoe het was om het feest te organiseren.

 • Hoe DOK jij over 10 jaar? Bekijk details

  19 juni 2023

  Op donderdag 22 juni staat de DOKbox bij DOK in OPEN. Hierin zitten al wat ideeën over DOK in de toekomst. Je kunt de ideeën komen bekijken en er met ons over praten. En we zijn natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe jij de bibliotheek van de toekomst voor je ziet. Wat kunnen we over 10 jaar voor jou betekenen?

 • Vernieuwd kunst- en cultuurprogramma voor het voortgezet onderwijs online! Bekijk details

  2 juni 2023

  Het primair onderwijs in Delft was al bekend met het kunst- en cultuurprogramma van KLIK. Nu kunnen ook leerlingen in het voortgezet onderwijs kennismaken met wat Delft te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur!

 • Volgend jaar komt er een dino naar DOK! Bekijk details

  24 mei 2023

  In de nazomer van 2024 is er in DOK, de bibliotheek van Delft, iets heel bijzonders te zien: een echt dinosaurusskelet. Naturalis en DOK, de bibliotheek van Delft, kunnen dit mogelijk maken dankzij een bijdrage van de VriendenLoterij.

 • DOK ontvangt certificaat Dementievriendelijk Bekijk details

  23 mei 2023

  Op maandag 22 mei ontving DOK het certificaat 'Dementievriendelijk’ uit handen van Mieke van Gorcom van Alzheimer Delft-Westland-Oostland.

 • Staatsecretaris bezoekt het Informatiepunt Digitale Overheid bij DOK Bekijk details

  16 maart 2023

  Staatsecretaris Alexandra Van Huffelen bezocht op woensdag 15 maart het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) van DOK, de bibliotheek van Delft. Bij het IDO sprak de staatssecretaris met bezoekers, medewerkers en vrijwilligers. Ook Delftse wethouder Martina Huijsmans (wethouder Financiën, Ruimtelijke ordening en Mobiliteit) was aanwezig.

 • Opening Geheugenbieb bij DOK in OPEN Bekijk details

  27 februari 2023

  Speciaal voor mensen met geheugenproblemen zoals dementie of Alzheimer staat bij DOK in OPEN sinds begin deze week de Geheugenbieb. De speciale kast werd maandag 27 februari geopend door wethouder Joëlle Gooijer van Jeugd, Ouderen en Armoede, DOK-directeur Yuri Matteman en Mieke van Gorcom van de stichting Alzheimer (regio Delft/Westland/Oostland).

 • Eerste middelbare Cultuurheldenschool in Delft Bekijk details

  21 februari 2023

  Feestelijk nieuws: het Christelijk Lyceum Delft (CDL) is de eerste Cultuurheldenschool in het middelbaar onderwijs. Op de locatie Hof van Delft (mavo-havo) is een pilot gestart. Docenten Arjenne en Jochem haalden het project Cultuurhelden naar hun school toe. Judith is als adviseur van Cultuurhelden betrokken vanuit het project.

 • Wethouder Frank van Vliet bezoekt KLIK Bekijk details

  10 februari 2023

  Donderdag 9 februari bezocht wethouder Frank van Vliet basisschool De Eglantier in de Delftse wijk Voorhof. Hij woonde de schoolvoorstelling 'Voorlezen met Dans' bij, een van de onderdelen van KLIK, het vernieuwde cultuur- en taalprogramma voor het Delftse onderwijs.

 • PrO Grotius opent eerste VO-Vindplaats Bekijk details

  12 januari 2023

  Wethouder Karin Schrederhof opende woensdagochtend feestelijk de nieuwe Vindplaats van PrO Grotius, een middelbare school voor praktijkonderwijs, vmbo en mbo- entree. Het PrO Grotius is daamee de eerste Delftse praktijkschool met een door DOK beheerde bibliotheek.

Paginanavigatie