Nieuwsoverzicht

Resultaat 11 - 20 (van 26)

 • Raphaël en Alice winnen Delftse voorronde Nationale Voorleeswedstrijd 2022 Bekijk details

  21 februari 2022

  Zaterdag 19 februari lazen in DOK Voorhof maar liefst twintig voorleeskampioenen van Delftse basisscholen voor in de Delftse voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2022. ’s Middags namen acht van hen het opnieuw tegen elkaar op, van wie er twee hebben gewonnen: Raphaël uit groep 7 van Het Mozaïek (locatie Hof van Delft) en Alice uit groep 8 van basisschool De Oostpoort. Zij gaan door naar de provinciale ronde.

  Bekijk details van Raphaël en Alice winnen Delftse voorronde Nationale Voorleeswedstrijd 2022

 • Kansengelijkheid in het onderwijs Bekijk details

  16 februari 2022

  Als scholen en aanbieders op het gebied van natuur, cultuur, wetenschap, sport en techniek beter samenwerken, kunnen alle kinderen en jongeren dichtbij huis hun talenten ontwikkelen. Dat vinden Yuri Matteman (directeur-bestuurder van DOK) en Sanne Scholten (directeur-bestuurder van Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst - LKCA).

  Bekijk details van Kansengelijkheid in het onderwijs

 • Was jouw knuffel ook op het knuffelslaapfeest? Bekijk details

  28 januari 2022

  Het was weer een gezellige nacht bij DOK in OPEN en DOK Voorhof. Na een mooi verhaal bleven de knuffels bij ons logeren.

  Bekijk details van Was jouw knuffel ook op het knuffelslaapfeest?

 • Yuri Matteman nieuwe directeur-bestuurder Bekijk details

  9 december 2021

  Per 1 februari start Yuri Matteman (46 jaar) als nieuwe directeur-bestuurder van DOK. Hij volgt Margot Nicolaes op, die eerder haar vertrek aankondigde. Momenteel is Yuri Matteman Hoofd Educatieve Ontwikkeling bij Naturalis.

  Bekijk details van Yuri Matteman nieuwe directeur-bestuurder

 • Rotary Delft steunt Taalvisite met kaartenactie Bekijk details

  25 november 2021

  Rotary Club Delft helpt ons een handje! Voor Taalvisite trainen wij jaarlijks meerdere vrijwilligers die bij gezinnen op bezoek gaan en kinderen met een taalachterstand helpen op het gebied van lezen en schrijven. Met een kaartenactie wil Rotary Delft geld ophalen om de trainingen voor vijftien nieuwe vrijwilligers te kunnen bekostigen. Dat willen wij ook wel! Help je mee?

  Bekijk details van Rotary Delft steunt Taalvisite met kaartenactie

 • mooie gesprekken bij onze eerste Human Library Bekijk details

  4 oktober 2021

  Op een regenachtige middag een goed gesprek voeren in een warme, levendige omgeving. Dat kon deze middag bij DOK! Bij deze eerste Delftse Human Library leen je namelijk geen boek maar een écht mens met een verhaal.

  Bekijk details van mooie gesprekken bij onze eerste Human Library

 • DOK en Taalhuis ontvangen officieel kwaliteitscertificaat van CBCT Bekijk details

  1 september 2021

  Deze zomer hebben zowel DOK als het Taalhuis een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoen wij aan belangrijke kwaliteitsnormen.

  Bekijk details van DOK en Taalhuis ontvangen officieel kwaliteitscertificaat van CBCT

 • Delftse Mohammed wint Nationale Voorleeswedstrijd 2021 Bekijk details

  27 mei 2021

  De twaalfjarige Delftse Mohammed Oulad Chaib is winnaar geworden van de Nationale Voorleeswedstrijd 2021! Woensdag 26 mei won hij in Utrecht de finale met zijn voordracht uit het boek Blauwe Plekken van Anke de Vries.

  Bekijk details van Delftse Mohammed wint Nationale Voorleeswedstrijd 2021

 • Mohammed naar finale Nationale Voorleeswedstrijd Bekijk details

  15 april 2021

  De twaalfjarige Delftse voorleeskampioen Mohammed Oulad Chaib heeft ook de provinciale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2021 gewonnen en is door naar de landelijke finale.

  Bekijk details van Mohammed naar finale Nationale Voorleeswedstrijd

 • OPEN en DOK Voorhof markeren eerste duurzame mijlpaal Bekijk details

  11 februari 2021

  De locaties OPEN en DOK Voorhof zijn gecertificeerd met het Green Key certificaat. Green Key is het wereldwijde keurmerk voor duurzame locaties. Gecertificeerde locaties verminderen aantoonbaar CO2 en dragen daarmee bij aan klimaatdoelstellingen. Het behalen van de certificaten is een eerste mijlpaal in het duurzame beleid van DOK en De VAK voor de komende jaren.

  Bekijk details van OPEN en DOK Voorhof markeren eerste duurzame mijlpaal

Paginanavigatie