Nieuwsoverzicht

Resultaat 81 - 90 (van 147)

 • Aangepaste openingstijden

  4 maart 2016

  Zorg dat je niet voor een dichte deur komt te staan!

  Bekijk details van Aangepaste openingstijden

 • Stem op DOK

  25 februari 2016

  DOK besteedt veel aandacht aan taalontwikkeling en het bevorderen van lezen. Vooral bij jonge kinderen zien we hiervan grote effecten. Als zij al vroeg in aanraking komen met lezen, dan hebben zij daar hun hele leven profijt van. DOK is in aanmerking gekomen voor een donatie uit het ING Nederland Fonds.

  Bekijk details van Stem op DOK

 • Feestelijke opening Taal-ladder bij De Bloesemboom

  18 februari 2016

  Op maandagochtend 15 februari is bij kindercentrum De Bloesemboom van SKD Kinderopvang een vrolijk feestje gevierd in aanwezigheid van directeur Suzana Orlic en haar team, ouders en andere geïnteresseerden. De Bloesemboom is het eerste kinderdagverblijf in Delft dat deelneemt aan het project Taal-ladder van DOK. Het feestje was de officiële opening.

  Bekijk details van Feestelijke opening Taal-ladder bij De Bloesemboom

 • Trots op onze vrijwilligers

  15 februari 2016

  Het is de ochtend van Valentijnsdag als tientallen vrijwilligers binnendruppelen bij DOK Centrum. Meer dan vijftig van de ruim honderd Delftse vrijwilligers die voor DOK werkzaam zijn hebben zich verzameld. Ze worden hartelijk verwelkomd door een team medewerkers, directeur Margot Nicolaes en ras-entertainer Peet Vermeulen. Vandaag worden zij in de watten gelegd, aangezien zij belangeloos vele Delftenaren helpen met het werk dat ze namens de Delftse bibliotheek uitvoeren.

  Bekijk details van Trots op onze vrijwilligers

 • Medewerkers DOK zetten zich in voor vluchtelingen

  10 februari 2016

  In Delft wordt de instroom van vluchtelingenkinderen op de basisscholen merkbaar, vijftien kinderen uit Eritrea, Irak, Syrië en de Verenigde Emiraten gaan naar school op De Horizon in Buitenhof en Poptahof. Op dinsdag 9 februari hadden de medewerkers van DOK een verrassing voor deze kinderen.

  Bekijk details van Medewerkers DOK zetten zich in voor vluchtelingen

 • Dubbele Vindplaats-opening

  10 februari 2016

  Maandag 8 februari was er maar liefst een dubbele Vindplaats-opening: zowel De Schatkaart als de Gabriëlschool kregen een nieuwe schoolbibliotheek. Wethouder Aletta Hekker verzorgde de opening samen met de onderbouw van de Schatkaart. Ze knipten officieel een lint door en natuurlijk las de wethouder nog een stuk voor!

  Bekijk details van Dubbele Vindplaats-opening

 • Bobbi Smit naar kwartfinale Nationale Voorleeswedstrijd

  7 februari 2016

  Zaterdag 6 februari vond de Delftse voorronde van de jaarlijkse Nationale Voorleeswedstrijd plaats in DOK Voorhof, waarbij Bobbi Smit van de Bernadette Mariaschool als winnares uit de bus kwam.

  Bekijk details van Bobbi Smit naar kwartfinale Nationale Voorleeswedstrijd

 • Nielen: 'Bibliotheek op School heeft positief effect'

  27 januari 2016

  Kinderen die op de basisschool meer boeken hebben om uit te kiezen, lezen meer en worden betere lezers. Ook hun Cito-resultaten voor begrijpend lezen liggen hoger. Dat blijkt uit onderzoek van Thijs Nielen, die op 26 januari promoveerde aan de Universiteit Leiden.

  Bekijk details van Nielen: 'Bibliotheek op School heeft positief effect'

 • Gastlenen

  25 januari 2016

  Gastlenen: materialen lenen in een bibliotheek buiten Delft

  Bekijk details van Gastlenen

 • Opening Vindplaats Mgr. Bekkersschool

  22 januari 2016

  Wethouder Aletta Hekker (van o.a. jeugdzorg en onderwijs) opende woensdag 20 januari samen met de leerlingen uit groep 4 de nieuwste Vindplaats op de Mgr. Bekkersschool. Een Vindplaats is een moderne en knus ingerichte schoolbibliotheek van DOK en biedt de school ondersteuning bij het vergroten van de taalontwikkeling van kinderen.

  Bekijk details van Opening Vindplaats Mgr. Bekkersschool