Nieuwsoverzicht

Resultaat 41 - 50 (van 87)

 • Eerste middelbare Cultuurheldenschool in Delft Bekijk details

  21 februari 2023

  Feestelijk nieuws: het Christelijk Lyceum Delft (CDL) is de eerste Cultuurheldenschool in het middelbaar onderwijs. Op de locatie Hof van Delft (mavo-havo) is een pilot gestart. Docenten Arjenne en Jochem haalden het project Cultuurhelden naar hun school toe. Judith is als adviseur van Cultuurhelden betrokken vanuit het project.

 • Wethouder Frank van Vliet bezoekt KLIK Bekijk details

  10 februari 2023

  Donderdag 9 februari bezocht wethouder Frank van Vliet basisschool De Eglantier in de Delftse wijk Voorhof. Hij woonde de schoolvoorstelling 'Voorlezen met Dans' bij, een van de onderdelen van KLIK, het vernieuwde cultuur- en taalprogramma voor het Delftse onderwijs.

 • Dit is de longlist van de Libris Literatuurprijs Bekijk details

  30 januari 2023

  De longlist van de Libris Literatuurprijs is vandaag bekendgemaakt! De meeste van de genomineerde boeken zijn te leen bij DOK. Bekijk ze hieronder en laat je inspireren! De winnaar wordt op 8 mei bekendgemaakt.

 • De meest geleende boeken van 2022 Bekijk details

  24 januari 2023

  Aan het begin van het nieuwe jaar is het altijd leuk om terug te kijken op het vorige jaar. Welke boeken waren het populairst in 2022? Wij zijn in onze uitleencijfers gedoken om een top vijf te maken van alle categorieën. Hieronder hebben we de populairste boeken van vorig jaar op een rijtje gezet. Heb jij ze allemaal al gelezen?

 • Poëzieweek 26 januari - 1 februari Bekijk details

  18 januari 2023

  Van 26 januari tot 1 februari is het Poëzieweek in Nederland en Vlaanderen! Het thema van dit jaar is vriendschap.

 • PrO Grotius opent eerste VO-Vindplaats Bekijk details

  12 januari 2023

  Wethouder Karin Schrederhof opende woensdagochtend feestelijk de nieuwe Vindplaats van PrO Grotius, een middelbare school voor praktijkonderwijs, vmbo en mbo- entree. Het PrO Grotius is daamee de eerste Delftse praktijkschool met een door DOK beheerde bibliotheek.

 • 9 tips om meer te lezen Bekijk details

  4 januari 2023

  'Meer lezen' is een van de populairste goede voornemens. Maar elk jaar blijkt het toch weer lastig om hier genoeg tijd voor vrij te maken. Is een van jouw goede voornemens om meer te lezen dit jaar? Wij hebben 9 tips om meer te lezen hieronder op een rijtje gezet. Je hoeft natuurlijk niet alles te doen, maar neem mee wat voor jou werkt!

 • Boekentips kerst 2022 Bekijk details

  21 december 2022

  Wat ga jij lezen deze kerst? Ga je voor een echt kerstboek, een winterse thriller of liever een hartverwarmend verhaal? Wij zetten onze boekentips op een rijtje! Bekijk onze aanraders per leeftijdscategorie hieronder, of kom langs bij een van onze vestigingen om inspiratie op te doen!

 • Themaroute infocollectie Bekijk details

  30 november 2022

  De informatieve boeken bij DOK in OPEN zijn opnieuw ingedeeld! Hieronder lees je waarom we dit hebben gedaan, hoe de collectie nu is ingedeeld en hoe je jouw favoriete boek opzoekt.

 • Lichtjesavond 13 december Bekijk details

  28 november 2022

  Op 13 december is het weer Lichtjesavond in Delft! In de hele stad gaan de lichtjes aan en op de Markt wordt de kerstboom feestelijk aangestoken. En natuurlijk is er bij OPEN ook genoeg te beleven!

Paginanavigatie