Nieuwsoverzicht

Resultaat 21 - 30 (van 184)

 • Lees mee voor de Kinderjury

  6 maart 2020

  Wat is het beste kinderboek van vorig jaar? Dat bepalen alle kinderen van 6 t/m 12 jaar oud. Doe ook mee!

  Bekijk details van Lees mee voor de Kinderjury

 • Pleun en Suus beste voorlezers

  16 februari 2020

  Zaterdag 15 februari lazen zeventien Delftse schoolkampioenen voor in DOK Voorhof voor een plek in de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2020. De jury koos Suus van de Bernadette Mariaschool en Pleun van Jenaplanschool de Oostpoort als de beste voorlezers.

  Bekijk details van Pleun en Suus beste voorlezers

 • Kinderen gratis lid met de Delftpas

  14 februari 2020

  Heb je een Delftpas? Dan krijg je korting op onze abonnementen! Kinderen zijn gratis lid en op onze andere jaarabonnementen geeft de Delftpas 25% korting.

  Bekijk details van Kinderen gratis lid met de Delftpas

 • Knuffelslaapfeest op Voorhof en in Centrum

  4 februari 2020

  Het was een dolle boel op het Knuffelslaapfeest. Alle knuffels hebben zich goed vermaakt in de bieb en slapen nu weer rustig thuis. Ben je ook benieuwd naar de spannende avonturen die de knuffels hebben meegemaakt?

  Bekijk details van Knuffelslaapfeest op Voorhof en in Centrum

 • Leerlingen maken tijd zichtbaar voor stadskantoor

  28 januari 2020

  In september ging het project Tijd van start op zeven basisscholen in Delft. Leerlingen van groep 7/8 werden uitgedaagd om een origineel en functioneel ontwerp te maken naar aanleiding van de vraag van Gemeente Delft: hoe kun je tijd zichtbaar maken op het stadskantoor? Afgelopen vrijdag presenteerden zes scholen in Theater de Veste hun beste ontwerp voor een vakkundige jury en wethouder Van der Wouden (Jeugd en Onderwijs).

  Bekijk details van Leerlingen maken tijd zichtbaar voor stadskantoor

 • Minister Arie Slob leest voor op Vindplaats De Oostpoort

  21 januari 2020

  Woensdag 22 januari las minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) voor aan leerlingen van groep 1 en 2 in de Vindplaats van Jenaplanschool de Oostpoort in Delft. Hij las voor uit Moppereend. En voorlezen kan de minister heel goed, het was een megantisch succes! Slob opende hiermee de Nationale Voorleesdagen, waar in het hele land op scholen en in bibliotheken veel aandacht voor is. Ook op andere scholen in Delft wordt voorgelezen, onder andere door de burgemeester, wethouders en...

  Bekijk details van Minister Arie Slob leest voor op Vindplaats De Oostpoort

 • Introductie nieuwe abonnementen

  13 januari 2020

  Sinds januari hebben we een nieuw abonnement: Jongvolwassenen. Dit abonnement is speciaal bedoeld voor de volwassen lezer t/m 25 jaar. Het Kort abonnement voor 3 maanden introduceerden we al in december, het is namelijk een ideaal cadeau. Met deze nieuwe abonnementen verwachten we nog beter aan te sluiten bij de behoeften van onze (nieuwe) leners!

  Bekijk details van Introductie nieuwe abonnementen

 • Kunstcollectie Delft over naar Kunstverkopen.nl

  13 januari 2020

  De afgelopen anderhalf jaar konden Delftenaren via de website www.kunstcollectiedelft.nl online de kunstwerken kopen die vroeger via de kunstuitleen bij DOK werden uitgeleend. Ongeveer 1000 kunstwerken hebben in die periode een nieuwe eigenaar gevonden.

  Bekijk details van Kunstcollectie Delft over naar Kunstverkopen.nl

 • Oude bekenden en nieuwe sterren

  3 januari 2020

  Waar liepen onze leners in 2019 warm voor? Een rondje langs de DOK-medewerkers én een duik in de officiële DOK-cijfers laten zien wat in 2019 populair leesvoer was.

  Bekijk details van Oude bekenden en nieuwe sterren

 • Torteltuin krijgt themaroute

  13 december 2019

  Het is zover! Ook de peuter- en prentenboeken van de Torteltuin gaan mee in de themaplaatsing. Om dit te kunnen doen is de Torteltuin maandag 16 en dinsdag 17 december gesloten.

  Bekijk details van Torteltuin krijgt themaroute