Nieuwsoverzicht

Resultaat 61 - 70 (van 162)

 • Primeur: DOK eerste bibliotheek met nieuwe Dan Brown

  3 oktober 2017

  Oorsprong is de nieuwste Robert Langdon-thriller van Dan Brown, de populairste thrillerschrijver ter wereld. Door de samenwerking met boekwinkel Paagman in Den Haag heeft DOK het boek nu al te leen, dezelfde dag dat het boek wereldwijd verschijnt. DOK is de eerste bibliotheek van Nederland met het boek in de collectie.

  Bekijk details van Primeur: DOK eerste bibliotheek met nieuwe Dan Brown

 • De bouw van OPEN gaat van start

  29 juni 2017

  Het is zover! Eerder hebben wij u laten weten dat er achter de schermen hard wordt gewerkt aan de verbouwing van onze vestiging aan het Vesteplein. Afgelopen donderdag heeft de gemeenteraad zich positief uitgesproken over de investeringsaanvraag voor de verbouwplannen voor OPEN. Wat tot nu toe alleen nog op papier en getekend bestond, wordt de komende maanden werkelijkheid.

  Bekijk details van De bouw van OPEN gaat van start

 • Extra lang lenen in de zomer!

  19 juni 2017

  Vanaf maandag 10 juli geldt een langere leentermijn voor boeken en dvd's. Deze materialen mag je zes weken meenemen in plaats van vier. Alleen de Sprinters (dvd's en boeken) zijn hiervan uitgezonderd.

  Bekijk details van Extra lang lenen in de zomer!

 • Spannende Boeken Weken 2017

  8 juni 2017

  Je vakantie begint met boeken. Lekker ontspannen met een thriller bij het zwembad of een bloedstollend verhaal op de camping. Van 9 t/m 25 juni 2017 vinden de Spannende Boeken Weken plaats. Tijdens deze weken staat de thriller als vakantieboek centraal.

  Bekijk details van Spannende Boeken Weken 2017

 • De VakantieBieb is geopend!

  1 juni 2017

  Vanaf 1 juni is de VakantieBieb er weer, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. De VakantieBieb opent 1 juni voor jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus 2017.

  Bekijk details van De VakantieBieb is geopend!

 • BeFunky Fashion winnaar Pitch je pop-up

  4 april 2017

  De 120m2 aan pop-up ruimte die DOK Delft de komende drie maanden gratis beschikbaar stelt gaat naar Wendy van Pamelen met BeFunky Fashion. In een zinderende strijd tussen de twee resterende pitchers (in willekeurige volgorde): Wendy van Pamelen van BeFunky Fashion en Robbert Wouden van LeukHipGroen, bleek de pitch van Wendy gisteravond het meest overtuigend.

  Bekijk details van BeFunky Fashion winnaar Pitch je pop-up

 • DOK blijft groeien en bereidt zich voor op OPEN

  12 maart 2017

  OPEN wordt dé centrale plek voor taal- en cultuureducatie voor Delftse jeugd, hun ouders, grootouders en leerkrachten. De bibliotheek DOK en het kunstencentrum De VAK bundelen hun enthousiasme, kennis en aanbod en openen vanaf voorjaar 2018 de deuren aan het Vesteplein.

  Bekijk details van DOK blijft groeien en bereidt zich voor op OPEN

 • Salma Smaili naar kwartfinale Nationale Voorleeswedstrijd

  20 februari 2017

  Zaterdag 18 februari vond de Delftse voorronde van de jaarlijkse Nationale Voorleeswedstrijd plaats in DOK Voorhof, waarbij Salma Smaili (10) van de Cornelis Musiusschool als winnares uit de bus kwam.

  Bekijk details van Salma Smaili naar kwartfinale Nationale Voorleeswedstrijd

 • Opnieuw vier jaar steun voor Cultuurhelden

  5 februari 2017

  Afgelopen donderdag werd bekend dat het Fonds voor Cultuurparticipatie het project Cultuurhelden nóg vier jaar steunt. In de komende periode leggen het Fonds en de gemeente allebei jaarlijks een bedrag in, wat DOK zal gebruiken om het creatief proces op de Cultuurhelden-scholen nog verder te versterken.

  Bekijk details van Opnieuw vier jaar steun voor Cultuurhelden

 • Informatieavond Kentalis goed bezocht

  3 februari 2017

  Soms gaat de taalontwikkeling van een kind niet genoeg vooruit, ondanks inspanningen van de omgeving. Het kind blijft nauwelijks spreken, spreekt slecht verstaanbaar of leert met hele kleine stapjes nieuwe woorden. Is er sprake van een taalachterstand of misschien wel van een taalontwikkelingsstoornis? Komt het doordat de ouders geen Nederlands spreken? Een orthopedagoog en logopedist van Kentalis kwamen woensdag 1 februari naar DOK om hierover te spreken tijdens de informatieavond voor leerkrachten,...

  Bekijk details van Informatieavond Kentalis goed bezocht