Nieuwsoverzicht

Resultaat 1 - 10 (van 49)

 • Boeken lenen voor je klas Bekijk details

  10 mei 2022

  Je bent tijdens openingstijden van harte welkom in onze vestigingen om boeken te lenen voor in de klas, op het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal.

  Bekijk details van Boeken lenen voor je klas

 • Meivakantie en Koningsdag Bekijk details

  22 april 2022

  Vanaf maandag 25 april is het meivakantie. De openingstijden van OPEN zijn daarom de komende twee weken aangepast: Van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00 en op zaterdag van 9:00 tot 18:00 uur. Op Koningsdag (27 april) zijn DOK Voorhof én OPEN gesloten.

  Bekijk details van Meivakantie en Koningsdag

 • Delftse leerkrachten behalen landelijk cultuurcertificaat Bekijk details

  21 april 2022

  Negen leerkrachten van Delftse basisscholen zijn dinsdag Interne Cultuurcoördinator geworden. In het Rietveldtheater kregen zij hun certificaat uitgereikt. De nieuwe cultuurcoördinatoren zijn de spil voor goed cultuuronderwijs voor ieder kind. Zij maken en houden leerkrachten op hun school enthousiast voor cultuur en creativiteit in de klas en zijn de verbindende schakel tussen school en de culturele omgeving.

  Bekijk details van Delftse leerkrachten behalen landelijk cultuurcertificaat

 • KUNSTKLIK wordt KLIK Bekijk details

  20 april 2022

  KLIK is de samenvoeging van KUNSTKLIK en LEESKLIK en is de verbinding tussen cultuur- en taaleducatie, waardoor er een rijk samenhangend aanbod ontstaat voor de hele school.

  Bekijk details van KUNSTKLIK wordt KLIK

 • Nieuw! Gecijferdheid telt mee! Bekijk details

  25 maart 2022

  Rekenen, gecijferdheid: het is meer dan optellen, aftrekken of vermenigvuldigen. Het zijn vaardigheden die je nodig hebt om de informatie vandaag de dag te kunnen interpreteren en begrijpen. Denk bijvoorbeeld aan het corona dashboard, aan informatie over medicijnen of de ingrediënten van een recept aanpassen van vier naar twee personen. Is dit herkenbaar voor jou? Meld je dan aan bij het Taalhuis voor een rekenmaatje. Dit is een vrijwilliger die jou hiermee kan helpen.

  Bekijk details van Nieuw! Gecijferdheid telt mee!

 • Deelwinkel 015 bij DOK Bekijk details

  9 maart 2022

  Door je huis duurzamer te maken spaar je energie en dus geld. Maar hoe? Met de meetapparaten van Deelwinkel015 meet je makkelijk je energieverbruik of spoor je warmtelekken op. Je leent deze apparaten gratis via je DOK-lidmaatschap bij DOK in OPEN en DOK Voorhof.

  Bekijk details van Deelwinkel 015 bij DOK

 • Een rondleiding door OPEN Bekijk details

  9 maart 2022

  Heb je altijd al wel eens een rondleiding wilen krijgen door het prachtige OPEN gebouw? Dat kan nu met de digitale rondleiding op je smartphone.

  Bekijk details van Een rondleiding door OPEN

 • Vrijheid op de trap Bekijk details

  9 maart 2022

  Op de grote trap in OPEN staat een mooi gedicht over vrijheid. Een heel actueel onderwerp.

  Bekijk details van Vrijheid op de trap

 • Raphaël en Alice winnen Delftse voorronde Nationale Voorleeswedstrijd 2022 Bekijk details

  21 februari 2022

  Zaterdag 19 februari lazen in DOK Voorhof maar liefst twintig voorleeskampioenen van Delftse basisscholen voor in de Delftse voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd 2022. ’s Middags namen acht van hen het opnieuw tegen elkaar op, van wie er twee hebben gewonnen: Raphaël uit groep 7 van Het Mozaïek (locatie Hof van Delft) en Alice uit groep 8 van basisschool De Oostpoort. Zij gaan door naar de provinciale ronde.

  Bekijk details van Raphaël en Alice winnen Delftse voorronde Nationale Voorleeswedstrijd 2022

 • Kansengelijkheid in het onderwijs Bekijk details

  16 februari 2022

  Als scholen en aanbieders op het gebied van natuur, cultuur, wetenschap, sport en techniek beter samenwerken, kunnen alle kinderen en jongeren dichtbij huis hun talenten ontwikkelen. Dat vinden Yuri Matteman (directeur-bestuurder van DOK) en Sanne Scholten (directeur-bestuurder van Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst - LKCA).

  Bekijk details van Kansengelijkheid in het onderwijs

Paginanavigatie