Nieuwsoverzicht

Resultaat 101 - 110 (van 152)

 • Smaaklab

  9 november 2015

  Smaak is iets moois! Kinderen leren in het Smaaklab niet alleen koken en bakken. Ze doen bovendien experimenten met etenswaren en ze leren over (goede) voeding, dieet en gezond leven. Laat het pruttelen, borrelen en sudderen in steeds weer een andere workshop voor kinderen van 8-12 jaar…

  Bekijk details van Smaaklab

 • Foto's Boekenbendelab

  23 oktober 2015

  Meer dan 700 kinderen hebben het enorm naar hun zin gehad tijdens het Boekenbendelab op zondag 11 oktober. Als afsluiter zijn er natuurlijk altijd de foto's nog. Zie jij jezelf ergens terug?

  Bekijk details van Foto's Boekenbendelab

 • DOK experimenteert: Speelobjecten

  12 oktober 2015

  Kinderen (en volwassenen) kunnen meer lenen dan alleen boeken, dvd’s en games. DOK Centrum leent nu ook speelobjecten uit!

  Bekijk details van DOK experimenteert: Speelobjecten

 • Bouwplaats

  8 oktober 2015

  Sterke verbindingen, bouwwerken en constructies: van de natuurlijke grondstoffen bamboe stokken en rubberen elastiek kun je veel maken!

  Bekijk details van Bouwplaats

 • Kinderboekenweek | Raar maar waar!

  11 september 2015

  Waarom is de zon zo heet? Hoe werkt een televisie? Waarom kun je jezelf niet kietelen? Onder het motto Raar, maar waar! vieren we tijdens de Kinderboekenweek de nieuwsgierigheid van kinderen.

  Bekijk details van Kinderboekenweek | Raar maar waar!

 • BoekStart maakt baby's slimmer

  11 september 2015

  Veel mensen kennen de positieve effecten van voorlezen. Dat dit echter al bij jonge baby's veel positieve effecten heeft, weet niet iedereen.

  Bekijk details van BoekStart maakt baby's slimmer

 • Opname NTR bijwonen

  10 september 2015

  Dossiervreters en veel-lezers hebben vaak één ding gemeen: in een mum van tijd verteren zij bergen papier. De meeste stervelingen lezen gemiddeld 250 woorden per minuut. Maar dat kan sneller. De beste snellezers ter wereld kunnen meer dan 2000 woorden per minuut wegwerken.

  Bekijk details van Opname NTR bijwonen

 • Studio Groen

  25 augustus 2015

  Kijken jullie weleens films en series? Binnenkort kunnen kinderen in DOK Centrum het geheim ontdekken van een green screen. Er komt een groen scherm te staan waarvoor kinderen zelf kunnen acteren. Met behulp van de computer verandert het groene scherm in een zelfgekozen achtergrond!

  Bekijk details van Studio Groen

 • Onderzoek bevestigt effect Bibliotheek op School

  15 juli 2015

  Heeft de Bibliotheek op School (in Delft: DOK op School) een positief effect op leesplezier en de leesvaardigheid van kinderen? Adriana Bus en Thijs Nielen van de Universiteit van Leiden deden hier enkele jaren onderzoek naar. Eerder dit jaar rondden zij hun onderzoek af, met mooie conclusies en verhelderende inzichten als resultaat.

  Bekijk details van Onderzoek bevestigt effect Bibliotheek op School

 • €100,- per jaar goedkoper

  7 juli 2015

  Aan het overwegen om een e-bookabonnement af te sluiten? Dan ben je bij de Bibliotheek aan het juiste adres. Goedkoop vanuit je eigen huis boeken lezen op je tablet of e-reader, dat wil toch iedereen?

  Bekijk details van €100,- per jaar goedkoper