Nieuwsoverzicht

Resultaat 91 - 100 (van 152)

 • Dubbele Vindplaats-opening

  10 februari 2016

  Maandag 8 februari was er maar liefst een dubbele Vindplaats-opening: zowel De Schatkaart als de Gabriƫlschool kregen een nieuwe schoolbibliotheek. Wethouder Aletta Hekker verzorgde de opening samen met de onderbouw van de Schatkaart. Ze knipten officieel een lint door en natuurlijk las de wethouder nog een stuk voor!

  Bekijk details van Dubbele Vindplaats-opening

 • Bobbi Smit naar kwartfinale Nationale Voorleeswedstrijd

  7 februari 2016

  Zaterdag 6 februari vond de Delftse voorronde van de jaarlijkse Nationale Voorleeswedstrijd plaats in DOK Voorhof, waarbij Bobbi Smit van de Bernadette Mariaschool als winnares uit de bus kwam.

  Bekijk details van Bobbi Smit naar kwartfinale Nationale Voorleeswedstrijd

 • Nielen: 'Bibliotheek op School heeft positief effect'

  27 januari 2016

  Kinderen die op de basisschool meer boeken hebben om uit te kiezen, lezen meer en worden betere lezers. Ook hun Cito-resultaten voor begrijpend lezen liggen hoger. Dat blijkt uit onderzoek van Thijs Nielen, die op 26 januari promoveerde aan de Universiteit Leiden.

  Bekijk details van Nielen: 'Bibliotheek op School heeft positief effect'

 • Gastlenen

  25 januari 2016

  Gastlenen: materialen lenen in een bibliotheek buiten Delft

  Bekijk details van Gastlenen

 • Opening Vindplaats Mgr. Bekkersschool

  22 januari 2016

  Wethouder Aletta Hekker (van o.a. jeugdzorg en onderwijs) opende woensdag 20 januari samen met de leerlingen uit groep 4 de nieuwste Vindplaats op de Mgr. Bekkersschool. Een Vindplaats is een moderne en knus ingerichte schoolbibliotheek van DOK en biedt de school ondersteuning bij het vergroten van de taalontwikkeling van kinderen.

  Bekijk details van Opening Vindplaats Mgr. Bekkersschool

 • Nieuwe e-booktitels!

  15 januari 2016

  Wist je dat je met je bibliotheekpas ook e-books kunt lenen? Onze collectie telt meer dan 10.000 e-books. Van literaire romans, thrillers, waargebeurde verhalen tot kinderboeken of poƫzie. Grote kans dat jouw favoriete boek er tussen zit. Elke maand worden er nieuwe titels toegevoegd aan de collectie.

  Bekijk details van Nieuwe e-booktitels!

 • Taal-ladder voor eerste kinderopvanglocaties

  12 januari 2016

  Woensdagochtend 16 december ondertekende directeur Suzana Orlic van SKD Kinderopvang een intentieverklaring om met de locaties De Bloesemboom en De Kindertuin deel te nemen aan het project Taal-ladder van DOK.

  Bekijk details van Taal-ladder voor eerste kinderopvanglocaties

 • Wijzigingen

  7 januari 2016

  We hebben een aantal wijzigingen aangebracht in onze abonnementen waar we u graag van op de hoogte stellen. De standaard leentermijn is nu bijvoorbeeld 4 weken!

  Bekijk details van Wijzigingen

 • VerhalenBieb app stopt

  22 december 2015

  De VerhalenBieb app stopt per 1 januari 2016. Zowel niet-leden als leden kunnen met de gratis app diverse korte verhalen lezen op hun smartphone en tablet.

  Bekijk details van VerhalenBieb app stopt

 • Aangepaste openingstijden

  11 november 2015

  In verband met de feestdagen zijn de openingstijden zowel voor DOK Centrum als voor DOK Voorhof tijdelijk gewijzigd. Zorg dat je niet voor een dichte deur staat!

  Bekijk details van Aangepaste openingstijden