nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 216)

 • Taalvisite niet meer gratis voor ieder kind

  12 december 2019

  Met ingang van 1 januari 2020 is Taalvisite niet langer gratis voor ieder kind. Voor scholen/VVE-peuterspeelzalen die gelden ontvangen vanuit de subsidie Onderwijsachterstandenbeleid en voorschoolse voorzieningen blijft Taalvisite wel gratis.

  Bekijk details van Taalvisite niet meer gratis voor ieder kind

 • Geef cultuureducatie een boost

  11 december 2019

  Er is voor het kalenderjaar 2020 nog subsidie beschikbaar voor 2 basisscholen om mee te doen met Cultuurhelden: Cultuureducatie met Kwaliteit in Delft.

  Bekijk details van Geef cultuureducatie een boost

 • Joris' Kerstboom bij DOK

  10 december 2019

  Wie zet jij in het licht? Kerst is een mooie tijd om stil te staan bij de bijzondere mensen in je leven. Bij DOK doen we dat dit jaar op een speciale manier.

  Bekijk details van Joris' Kerstboom bij DOK

 • Talkshow GAS

  28 oktober 2019

  Op 8 november steekt Theater de Veste het plein over met een talkshow in OPEN, voorafgaand aan de voorstelling GAS van Toneelgroep Jan Vos en het Noord Nederlands Toneel.

  Bekijk details van Talkshow GAS

 • Boek cadeau: Winterbloei

  24 oktober 2019

  In november leest heel Nederland Winterbloei. In dit cadeautje van de bibliotheek zijn de mooiste natuurverhalen van Jan Wolkers gebundeld. Een aantal van deze verhalen zijn zelfs nooit eerder gepubliceerd.

  Bekijk details van Boek cadeau: Winterbloei

 • Openingstijden herfstvakantie

  21 oktober 2019

  Het is weer herfstvakantie en dat betekent dat OPEN aangepaste openingstijden heeft. De deuren zijn open van 10.00 uur tot 18.00 uur.

  Bekijk details van Openingstijden herfstvakantie

 • Kinderboekenweek in Voorhof

  10 oktober 2019

  Wat is er een hoop gebeurd tijdens de Kinderboekenweek in DOK Voorhof! Zo hadden we bezoek van kinderboekenschrijfster Marte Jongbloed en kwam kindertheater Kaboem een spannende voorstelling spelen.

  Bekijk details van Kinderboekenweek in Voorhof

 • Leerlingen maken tijd 'zichtbaar'

  25 september 2019

  Onlangs ging het project Tijd van start op acht basisscholen in verschillende wijken in Delft. De groepen 7/8 worden uitgedaagd een real-life ontwerpprobleem op te lossen. De opdrachtgever is de Gemeente Delft met de ontwerpvraag: Hoe kun je tijd ‘zichtbaar’ maken op het stadskantoor van Delft?

  Bekijk details van Leerlingen maken tijd 'zichtbaar'

 • Op reis! voor de Kinderboekenweek

  24 september 2019

  Meer dan 40 leerkrachten van Delftse basisscholen kwamen maandag 16 september naar OPEN om inspiratie op te doen voor de Kinderboekenweek. Dit jaar lag het accent op het zelf beleven onder leiding van een reisgids.

  Bekijk details van Op reis! voor de Kinderboekenweek

 • word jij taalmaatje?

  21 september 2019

  Je kleinkind voorlezen, een baan zoeken, toeslagen aanvragen of iets online bestellen... Voor al deze zaken moet je de Nederlandse taal kunnen begrijpen en spreken. Wie daar hulp bij nodig heeft kan terecht bij een vrijwilliger van het Taalhuis, een taalmaatje.

  Bekijk details van word jij taalmaatje?